Entertainment

Kijkers Bouwval Gezocht vallen van de ene verbazing in de andere

25 februari 2021 11:30
Bouwval Gezocht Beeld © Bouwval Gezocht

Edwin en Inge staan in 'Bouwval Gezocht' voor een grote uitdaging. Ze hebben een enorm perceel gekocht met daarop een verwaarloosd huis dat compleet verbouwd moet worden. Omdat het zo'n grote klus is hebben ze besloten een stacaravan te kopen, maar ook die moet helemaal onder handen worden genomen. En dat komt hen duur te staan...

"Ik pak mijn verlies en kies voor mezelf"

Edwin heeft diep in de buidel moeten tasten om de bouwval in Putten te kopen. Hoewel het in eerste instantie niet de bedoeling was, zijn Inge en Edwin van plan om er met hun samengestelde gezin in te trekken. Volgens Edwin kunnen ze alle twee goed klussen, dus een bouwval moet voor hen geen enkel probleem zijn. Wel heeft hij één voorwaarde: tijdens de verbouwing wil hij niet in het huis zelf wonen. Dat heeft hij al een keer eerder meegemaakt en dat pakte voor zijn relatie destijds niet al te best uit. "Daarom heb ik gezegd: als ik een huis ga verbouwen, wil ik er niet in wonen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Natasja Froger heeft vader door corona al jaar niet gezien

Inge en Edwin besluiten daarom een stacaravan te kopen, waar ze kunnen leven tijdens het klussen. Er is alleen één klein probleempje: ook die moet volledig opgeknapt worden. Eén caravan wordt al snel twee caravans, en op een gegeven moment hebben ze er zelfs drie op hun terrein. Toch blijven ze positief. "We hoeven in ieder geval voorlopig niet naar de sportschool", lacht Inge. Na drie maanden klussen is er een hoop gedaan, maar aan het daadwerkelijke huis is nog geen millimeter verspijkerd. Alle aandacht blijft gaan naar de caravans in de tuin. "Als je het doet, dan moet je het ook goed doen", verklaart Edwin. "Ik wil gewoon kwaliteit hebben."

Na vier maanden komen presentatrice Natasja Froger en bouwkundige Bob Sikkens poolshoogte nemen. En wat Bob al vreesde is werkelijkheid geworden: er is nog niets gedaan aan het huis...

Enkele maanden later komt bovenop dat nieuws ook nog eens een relatiebreuk. De spanningen rondom de verbouwing zijn zo hoog opgelopen dat Inge en Edwin hebben besloten uit elkaar te gaan. "Ik hou zielsveel van haar, maar in combinatie met haar zoon kan ik niet samenleven. Ik kies voor mezelf en dan is het ook klaar. Ik pak mijn verlies en kies voor mezelf", aldus Edwin.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Natasja Froger zaait verwarring met foto van haar 'jonge' moeder

Natasja zoekt ondertussen Inge op. "Het hele probleem zat hem in de manier waarop Edwin zijn zoon opvoedt en ik de mijne. Dat heeft bij mij irritaties gegeven", vertelt ze. "Je zit toch met elkaar onder één dak en probeert dat in goede banen te leiden. Maar het heeft de afgelopen maanden voor zoveel ruzies en strijd gezorgd dat het voor mij nu even moet stoppen. Er is teveel gebeurd om het nog te proberen. Ik moet eerst weer terug bij mezelf."

Bekijk de aflevering hier terug. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Huis eerste Kopen Zonder Kijken na opnames flink aangepakt

Nog zo'n succesvol woonprogramma is Kopen Zonder Kijken. Bob Sikkes is naast Martijn Krabbé de grote kracht achter de show. Kopers die teveel eisen hebben, worden streng maar rechtvaardig toegesproken en van de meest kansloze hut weet Bob toch nog een paleis te maken. En ondertussen valt menig vrouw als een blok voor de charmante aannemer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore