Entertainment

Deze hints verklappen dat Charlotte de Mol van dit seizoen is

25 februari 2021 09:53
Charlotte Nijs in Wie is de Mol? Beeld © AVROTROS

Met nog maar twee afleveringen tot de grote ontknoping van 'Wie is de Mol?' is dit het moment om je punten in te zetten op de app. Net als Renée Fokker (59) wordt Charlotte Nijs (32) erg verdacht door het Nederlandse publiek. Hoog tijd om alle hints die naar haar wijzen op een rij te zetten.

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Kameraad

Aan het begin van het seizoen zaten de kandidaten opgesloten in een kamer. Oud-Mol Jon van Eerd wijst hen erop dat ze gevangen zitten in een escaperoom en moeten ontsnappen aan de hand van een codewoord. Lukt dat, dan verdienen ze 500 euro per duo voor de pot. Maar misschien nog wel belangrijker: het eerste duo dat ontsnapt krijgt twee jokers per persoon. 

Het lukt Charlotte en Renée om het codewoord te kraken, maar van logica is geen sprake. Heeft Charlotte voorkennis gehad over de opdracht en zo de jokers uit de handen van andere deelnemers gehouden? 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meest sneaky Molacties uit WIDM aflevering 3 die je hebt gemist

In vuur en vlam

Laten we de Expeditie Robinson-waardige opdracht uit de vierde aflevering niet vergeten. De deelnemers duiken het water in en proberen op een vlot touwtjes door te branden om kokers te bemachtigen. In die kokers zit geld, maar ook mingeld. 

Vlak voor het einde van de opdracht rekt Charlotte tijd en zaait ze een hoop verwarring door te beweren dat de groep niet de juiste kokers heeft gepakt. Charlotte heeft het aan het verkeerde eind, waardoor ze zichzelf erg verdacht maakt. 

Tot drie tellen

Toeval bestaat niet in een programma als Wie is de Mol?. Op het moment dat er nog maar vijf kandidaten in het spel zijn, treedt Charlotte als Mol op uit het donker en stapt ze het licht in. Als Rik haar vraagt: 'Denk jij te weten wie de Mol?' is, wacht Charlotte precies drie tellen - de afleveringstitel - totdat ze 'ja' zegt. En wat betekent 'ja' in het Tsjechisch? Ik. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Met dit antwoord verklapt Charlotte dat zij de Mol is

Steen Goed

Charlotte vervult een sleutelpositie in de opdracht 'Steen Goed'. In een loods is het aan Renée en Splinter de taak om kledingstukken omhoog te hijsen. Welke kledingstukken dat zijn, ontdekken ze als ze lockers openmaken. In een mijn gaan Charlotte, Marije en Rocky op zoek naar de codes die met de lockernummers corresponderen.

Charlotte kiest ervoor om de nummers via de porto door te geven aan Splinter en Renée. Ze overspoelt Splinter met informatie en neemt dan alweer snel de benen zonder de cijfers te willen herhalen. Ook gek: bij het shot van Charlotte voor de mijnen staat het woord 'homMOLe'. Een stille hint? Of gewoon puur toeval?

Zinvol

Op een industrieterrein zijn vijftig kisten met woorden verspreid. De kandidaten moeten vijf goede zinnen formuleren om geld te winnen voor de pot. Charlotte en Splinter maken er een potje van. Terwijl de andere deelnemers hen woorden aanleveren, maken ze kromme zinnen. Uiteindelijk wordt maar één van de vijf zinnen goedgekeurd door Rik. 

In de opdracht zit ook een verwijzing naar de titel: 'Aanwijzing'. Charlotte draagt op een gegeven moment namelijk de kist waarop staat 'Mol'. Is Charlotte dus de Mol?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geeft Charlotte hiermee prijs dat ze de Mol is?

Wie, wat… waar?

De schilderkunsten van Charlotte vergeet je als kijker niet snel. Maar wie oplet, ziet een hint naar haar rol als Mol verborgen op het doek. Als ze de opdracht krijgt om 'bij de tandarts' te schilderen, begint ze de vorm van de tand met een 'M'. De 'M' van 'Mol'?

Zekerheid bieden/Ontspoord

Rik doet de kandidaten één voor één een aanbod wat betreft voorkennis over de komende opdracht. Charlotte maakt zich verdacht als ze voor deze voorkennis bijna de helft van de pot biedt, namelijk 5.000 euro. Haar taak als Mol is natuurlijk om de pot zo laag mogelijk te houden en dat lukt haar op deze manier.

Met de voorkennis wint ze samen met Marije en Rocky de volgende opdracht. Ze zijn als winnend team buiten zinnen, maar vergeten één ding: om de klok stil te zetten. Daardoor verliezen ze onnodig geld voor de pot. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rocky en Renée Mollen erop los in WIDM aflevering 5

Voor Joker Staan

Er gaat van alles mis als Charlotte in het zweefvliegtuig stapt en informatie moet doorgeven vanaf grote hoogte. Het is onduidelijk waar het misgaat. Renée beweert eerst dat ze vijf (en daarna zes) codes heeft doorgegeven, Charlotte vertelt dat ze er maar vier heeft gehoord. Daardoor wordt er met deze opdracht geen geld verdiend. 

Rij Gedrag

Een stille hint van Charlotte als ze in het theater als eerste een foto van Rob Dekay omhoog houdt. Van alle kandidaten die ooit mee hebben gedaan aan het programma pakt ze precies een oud-Mol. Er valt nog meer te zeggen over de Hart van Nederland-journalist, want Charlotte weet in één klap welke nummers uit de speakers te horen zijn. En laat dat nou net de titel van de aflevering zijn...

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zet Renée in WIDM de rest voor joker met deze opvallende actie?

Ra(a)dgeving

Vlak voor de test die de kandidaten naar de finale brengt, slaat Charlotte het advies van Rocky uit de wind. Als Mol heeft ze geen troeven nodig om de finale te bereiken, dus wanneer de kans zich aandient kiest ze ervoor om 2.000 euro uit de pot te halen. Een actie die haar nog verdachter maakt. 

Wie vlak voor de WIDM-finale níet in de juiste tunnel zat, is Splinter. De slotaflevering ging aan zijn neus voorbij, maar desondanks kijkt hij terug op een 'dierbare ervaring'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore