Ga naar de inhoud
Entertainment

Gossip Girl-cast deelt details over reboot: 'Wordt heel anders'

Emily Alyn Lind, Evan Mock en Whitney Peak Beeld © Getty Images

De nieuwe 'Gossip Girl' gaat eind dit jaar van start en langzaamaan druppelen de details binnen over de reboot. Hoofdrolspelers Whitney Peak (15), Emily Alyn Lind (18), Jordan Alexander (27) en Evan Mock (23) doen een boekje open bij het tijdschrift 'Dazed'.

"We blijven trouw aan de essentie van Gossip Girl, maar geven er een compleet eigen draai aan"

De verwachtingen voor de nieuwe Gossip Girl zijn hooggespannen en daar zijn nieuwe castleden zich maar al te bewust van. Aan Dazed vertellen ze dat ze best wel trouw blijven aan de originele serie, maar dat er ook enorm veel is veranderd. Zo willen ze een stuk inclusiever zijn en de LHBTI-gemeenschap betrekken in de show. "We maken het nu natuurlijk in 2020 en 2021", begint Emily, die Audrey zal vertolken. "We vinden het belangrijk om de dingen die jongeren meemaken niet alleen te bespreken, maar te tonen." 

Gossip
Lees ook:
Gossip Girl-actrice Jessica Szohr moeder geworden van dochter

"Het gaat erom dat we het moeten normaliseren, in plaats van dat het als 'anders' of een taboe wordt gezien", gaat Emily verder. De castleden vinden dat er in de originele Gossip Girl niet genoeg een focus lag op diversiteit. "Dit keer wordt iedereen vertegenwoordigd, dat was vorige keer niet zo", vindt Whitney. "Genderrollen worden aan de kaak gesteld", vult Emily haar aan. 

Netflix
LEES OOK:
Netflix ruimt op: Gossip Girl en HIMYM worden verwijderd

Het is nog even wachten op de reboot. Later dit jaar zal het in première gaan bij HBO Max. De nieuwe castleden anticiperen er alvast op dat ze worden vergeleken met de originele versie, waar Blake Lively, Penn Badgley en Leighton Meester onder anderen in te zien waren. "We hebben de personages aangepakt en eigen gemaakt", vertelt Emily. "We blijven trouw aan de essentie van Gossip Girl, maar geven er een compleet eigen draai aan", verklaart Jordan.