Entertainment

Ryanne van Dorst: 'Mensen liepen met een boog om me heen'

23 februari 2021 16:06
Ryanne van Dorst Beeld © ANP

Ryanne van Dorst is de laatste jaren voorzichtiger geworden met wat ze over zichzelf vertelt in de media. Dat stelt de 36-jarige in tijdschrift 'Flair'. Ryanne: "Eerst interesseerde het me niet, omdat mensen toch wel van alles over me dachten, maar ineens werd er wel naar mij geluisterd, werd er op een andere manier naar me gekeken."

"Ik wil gewoon eerst weer optreden en dan gaat die machine in mij weer aan"

De presentatrice vertelt dat ze het fijn vindt om een beetje mysterieus te blijven. Niet omdat ze een groot geheim met zich meedraagt, maar omdat Ryanne het fijn vindt 'om dingen in de luwte te kunnen doen'. Het heeft er volgens haar ook mee te maken dat Nederland nu anders naar haar kijkt dan pak 'm beet vijf jaar geleden. "Mensen liepen met een boog om me heen", weet Ryanne, ook bekend onder de artiestennaam Elle Bandita, zich te herinneren. "Waarom? Zeg jij het maar. Waarschijnlijk omdat ik niet te plaatsen ben." Sinds haar deelname aan Expeditie Robinson in 2015 is dat wel minder geworden, vertelt ze. "Dat vond ik interessant om te zien, waarom verandert dat ineens?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Glennis Grace en Ryanne van Dorst te horen in nieuwste Pixar-film

Hoewel de rockzangeres altijd authentiek probeert te blijven, kan ze echter niet ontkennen dat ze veranderd is in de loop der jaren. De grootste verandering vond misschien wel het afgelopen jaar plaats. "Ik heb veel dingen waaraan ik mijn identiteit ontleen, dat is vooral optreden, niet kunnen doen. Met mijn band optreden is voor mij het allerbelangrijkst, dat geeft me een gevoel van bestaansrecht (...) Als je mij nu zou vragen: wie ben je, weet ik niet zo goed wat ik moet zeggen."

Door de coronacrisis had Ryanne ook ineens 'heel veel ruimte om na de denken' en kwam ze tot de conclusie dat muziek voor haar het allerbelangrijkste is. "Ik maak muziek om op te treden, om connectie te voelen met het publiek. Het album dat we afgelopen jaar hebben gemaakt, Summerland, hebben we nog niet voor publiek kunnen spelen. Dat heeft me eigenlijk wel lamgeslagen", aldus de zangeres. "Ik heb het afgelopen jaar weinig muziek gemaakt en geen nieuwe liedjes geschreven. Ik wil gewoon eerst weer optreden en dan gaat die machine in mij weer aan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Martien over Ryanne van Dorst: 'Zij is zo'n brutaal meisje'

Die 'machine' waar Ryanne het over heeft, liet ze eerder zien in Ranking the Stars. Met haar harde opmerkingen en geestige oneliners is ze inmiddels één van de smaakmakers van het programma.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore