Entertainment

Talpa reageert op commotie rond Claire in Chateau Meiland

23 februari 2021 14:11 Aangepast: 23 februari 2021 19:42
Maxime Meiland en haar dochter Claire Beeld © ANP

De Meilandjes zijn wel vaker het gesprek van de dag, maar deze keer gaat de eer naar de 3-jarige Claire. Het dochtertje van Maxime (25) mag van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid namelijk niet meer zo vaak te zien zijn in de realityshow van de familie. Ook Talpa is teleurgesteld in deze beslissing, laat een woordvoerder weten aan RTL Boulevard.

"Claires welzijn staat te allen tijde bovenaan en het is altijd onze intentie om ons aan de geldende regelgeving te houden"

Erica, de oma van Claire, vertelde deze week aan Veronica Magazine dat haar kleindochter 'maar vijf keer per jaar op tv' mag komen. Dat heeft alles te maken met een inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daardoor zal Claire niet vaak meer voorbijkomen in Chateau Meiland. Een teleurstelling, vindt hun werkgever Talpa. "In Chateau Meiland volgen we het echte dagelijkse leven van de familie Meiland waar Claire natuurlijk deel van uit maakt", laat een woordvoerder van Talpa weten aan RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chateau Meiland krijgt tik op vingers: 'Claire moet minder in serie'

"Het zou heel onnatuurlijk zijn om haar buiten beeld te houden", gaat het statement verder. "Claires welzijn staat te allen tijde bovenaan en het is altijd onze intentie om ons aan de geldende regelgeving te houden. In dit geval blijken deze regels minder geschikt voor reality programma’s zoals Chateau Meiland. Op dit moment zijn we in goed overleg met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het in beeld brengen van Claire. We gaan ervan uit dat we hier met elkaar goede afspraken over kunnen maken zodat Claire als gezinslid te zien blijft in het programma."

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland gaat op 1 maart weer van start bij SBS6. De eerste beelden zie je in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore