Entertainment

Dit staat er op het spel in scheiding Kim Kardashian en Kanye

27 februari 2021 12:02
Kanye West en Kim Kardashian Beeld © Getty Images

Met een gecombineerd vermogen van zo'n 2,1 miljard dollar valt er behoorlijk wat te verdelen in de scheiding van Kim Kardashian (40) en Kanye West (43). De miljoenenpanden waar ze samen eigenaar van zijn, de vier kinderen die ze kregen en ga zo maar door, het kan een behoorlijke vechtscheiding worden voor Kimye. Bovendien zou Kim koste wat kost willen voorkomen dat Kanye uit de school klapt over hun tijd samen en haar familie.

Tijdens zijn presidentscampagne deed Kanye bijzondere uitspraken over zijn huwelijk met Kim. Zo beweerde hij dat ze er bijna voor hadden gekozen om hun dochter North te aborteren en doopte hij zijn schoonmoeder om tot 'Kris Jong-Un'. Daarnaast beschuldigde hij zijn vrouw ervan een plannetje te smeden om hem onvrijwillig op te laten nemen in een psychiatrisch ziekenhuis en dat hij al jaren probeert te scheiden. Kanyes uitspraken lijken hem uiteindelijk zijn huwelijk te hebben gekost.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kim Kardashian vraagt officieel scheiding Kanye West aan

Kim heeft topadvocaat Laura Wasser ingehuurd. Zij was ook verantwoordelijk voor de scheidingsonderhandelingen bij Kims moeder Kris Jenner, Christina Aguilera, Britney Spears, Angelina Jolie, Johnny Depp, Stevie Wonder en vele andere celebs. Laura stond Kim al eens eerder bij, namelijk tijdens haar scheiding van Kris Humphries. De vraag is nu of het haar gaat lukken om Kimyes scheiding zo discreet mogelijk te laten verlopen. Kanye staat natuurlijk bekend om zijn Twitter-tirades en heftige interviews, waarin hij nog weleens pikante details over de Kardashians vertelt. Daar moet Laura een stokje voor gaan steken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dochter Kim en Kanye uitgenodigd bij Bob Ross Experience

Waarover gekibbeld zal gaan worden, is een bedrag van 90 miljoen dollar. Dat is de totale waarde van al het vastgoed, de kunst, juwelen en dieren die het voormalige stel delen. Zo hebben ze een gezinswoning in Calabasas van 50 miljoen dollar, een appartement in Miami en twee ranches in Wyoming. Kim zou het liefst in de miljoenenvilla in Los Angeles blijven wonen, omdat de rest van de KarJenner-clan daar ook vertoeft. Mocht dat lukken, dan zal ze Kanyes helft van de mansion moeten overkopen. 

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Kim Kardashian: 'Scott en Kourtney slapen weer samen'

Kim en Kanye zullen in ieder geval niet gaan uitvechten wie de miljarden krijgt. De twee hebben een huwelijkscontract waarin staat dat ze hun eigen bedrijven behouden, mocht er ooit een scheiding komen. De rapper behoudt dus zijn Yeezy-imperium en de realityster haar beauty-business KKW Beauty en haar ondergoedmerk Skims. Voor Kanye betekent dat dat zijn vermogen van 1,3 miljard dollar intact blijft en Kim haar 900 miljoen dollar kan behouden.

De enige voorwaarde bij een scheiding was dat Kanye zijn ex-vrouw 1,21 miljoen voor ieder jaar dat ze getrouwd waren moest overmaken. Na bíjna 7 jaar huwelijk komt dat neer op een slordige 8,47 miljoen dollar. Ook Kanyes levensverzekering van 16,5 miljoen dollar zal in alle gevallen terechtkomen bij Kim. Zijn cadeaus aan haar zullen ook niet in de onderhandelingen voorkomen. De realityster kan haar verlovingsring, die zo'n 2 miljoen dollar waard zou zijn, gewoon in haar sieradenkistje houden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Kanye is overtuigd: race om presidentschap brak zijn huwelijk

Het belangrijkste zijn natuurlijk de vier kinderen, North (7), Saint (5), Chicago (3) en Psalm (1). Maar dat lijkt geen worsteling te worden tussen Kim en Kanye. De realityster heeft bij het indienen van de scheidingspapieren al aangevraagd dat de voogdij gedeeld wordt. Daarbij heeft ze al aangegeven geen aanspraak te gaan maken op de echtelijke alimentatie waar ze wel recht op zou hebben. Het doel hiervan zou zijn geweest om zo goed mogelijk in de wedstrijd te staan. Het enige wat Kim namelijk zou willen, is dat Kanye zijn mondje niet voorbijpraat over hun huwelijk en de vuile was buitenhangt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore