Entertainment

Kijkers Op zoek naar Maria ergeren zich groen en geel aan applaus

22 februari 2021 11:36 Aangepast: 22 februari 2021 11:50
Beeld © AVROTROS/Op zoek naar Maria aflevering 1

Musicalliefhebbers kwamen gisteravond weer heel even aan hun trekken dankzij de eerste aflevering van 'Op zoek naar Maria'. In de musicaltalentenjacht zongen tien Maria's de sterren van de hemel, mét live orkest maar wel in een lege zaal. Toch was er wel applaus te horen, maar dat viel niet in de smaak bij sommige kijkers.

"Mag volgende keer de applausband weg?"

In Op zoek naar Maria gaat AVROTROS op zoek naar de actrice die de rol van Maria in de musical The Sound of Music gaat vertolken. Tien zangeressen maakten gisteren hun opwachting; zij zongen alle tien een solo. Waar de een koos voor een popnummer, koos de ander voor een musicalklassieker.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Déze grote talenten werden ontdekt in programma Op Zoek Naar..

De Maria's zongen hun nummers voor een heel klein publiek. Alleen juryleden Pia Douwes, Richard Groenendijk, Jamai Loman en regisseur Carline Brouwer zaten in de grote theaterzaal en daarom kozen de makers ervoor gebruik te maken van een applausband.

Op Twitter wordt dat de makers niet in dank afgenomen. 'Raar: lege zaal maar dan wel applaus laten horen, je ziet dat er niemand in de zaal zit', schrijft een kijker. 'Mag volgende keer de applausband weg?', vraagt een ander.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frits Sissing: 'Droom komt uit met terugkeer Op Zoek Naar...'

Nadat de tien zangeressen hun solo's hadden gezongen, was het tijd voor een gezamenlijk nummer. De kijkers thuis konden tijdens de show stemmen op hun favoriet. De twee dames met het minst aantal stemmen, namen het daarna tegen elkaar op in de sing off. Juryvoorzitter Pia Douwes mocht hierna haar favoriet veilig stellen. Helaas voor kandidaat Sylvia hield haar Op zoek naar Maria-avontuur in de eerste aflevering al op. So long, farewell!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is de jury van van musicaltalentenjacht Op Zoek Naar Maria

Op zoek naar Maria zie je elke zondag om 20.30 uur bij de AVROTROS op NPO 1. Hier kijk je de aflevering van gisteren terug.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore