Entertainment

Zet Renée in WIDM de rest voor joker met deze opvallende actie?

22 februari 2021 11:54 Aangepast: 22 februari 2021 12:17
Wie is de Mol? Beeld © AVROTROS / Wie is de Mol?

De finalisten van 'Wie is de Mol?' 2021 zijn bekend. Rocky, Charlotte en Renée staan aankomende zaterdag tegenover elkaar in de zenuwslopende finale. Allemaal zouden ze een goede Mol kunnen zijn, want de saboteur in kwestie kreeg ook deze week weer genoeg hulp. Alle Molacties vind je in dit artikel.

Voor Joker Staan

Het is aan de groep om een simpele legpuzzel op te lossen, maar dat lukt alleen als de kandidaten de juiste informatie aan elkaar doorgeven. Charlotte en Rocky leggen de lat hoog tijdens de eerste opdracht, want zij bevinden zich namelijk in een stuntzweefvliegtuig. Waar de een (Rocky) heel kalm blijft, zet de ander het op het gillen (Charlotte). En dat zorgt voor heel veel verwarring, iets wat de Mol natuurlijk goed uitkomt. "Ik ga stunten", vertelt Charlotte dan ook tijdens haar biecht. Stunten, ja met het doorgeven van de codes. Daarnaast heeft ze het over 'blindvaren' en welk beestje is er blind? Inderdaad: een mol!

Bij Renée gaat het ook mis tijdens het doorgeven van de puzzel. Hoewel ze beweert vijf codes te hebben doorgeven, claimt Charlotte er maar vier gehoord te hebben. Even later vertelt Renée er zelfs zes te hebben doorgegeven. Wat is het nou Renée? Ook frappant: als Renée bezig is met de puzzel, is er op de achtergrond een auto te zien met de woorden 'follow me'. Moeten we haar in de gaten houden, omdat ze de Mol is?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo wordt de volgorde van de schermen bepaald in Wie is de Mol?

Rij Gedrag

De tweede opdracht speelt zich af in een theater met oud-kandidaten. Alleen, niet iedereen zit op de juiste rij. Aan Splinter, Charlotte, Rocky en Renée de taak om daar verandering in te brengen, maar er wordt nogal wat verwarring gezaaid. Charlotte begint de opdracht door de foto van Rob Dekay te pakken, een voormalige Mol. Is dit een stille hint? Er valt nog meer te zeggen over de journaliste, want Charlotte weet in één klap welke nummers er te horen zijn. En laat dat nou net de titel van de aflevering zijn...

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wie is de Mol?-uitzending overladen met kritiek: 'Racistisch'

Ra(a)dgeving

Vlak voor de test krijgen de deelnemers de kans troeven te winnen. Alles wat ze daarvoor hoeven te doen is elkaar vertrouwen, en dat is in deze fase van het spel bijna niet te doen. Zo vertrouwt Splinter Renée niet, wat hem uiteindelijk de finale kost. Ook Charlotte slaat het advies van Rocky in de wind en zorgt zo dat er in één klap (daar is 'ie weer) 2.000 euro uit de pot verdwijnt. 

De titel van de aflevering kan overigens op meerdere personen slaan, bijvoorbeeld Renée. Zij geeft Rocky namelijk een high five als ze 'in één klap' twee jokers van haar krijgt. Maar ook Rocky is verdacht, want zij gaat 'in één klap' voor het advies van Charlotte - wat haar uiteindelijk duur komt te staan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Seizoen Wie is de Mol? met alleen grote namen onmogelijk'

Splinter viel helaas net voor de grote finale af, maar sprak in RTL Boulevard over de 'dierbare ervaring'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore