Entertainment

Deze 7 iconische rollen werden bijna door iemand anders vertolkt

21 februari 2021 17:33
Beeld © Getty Images

Van alle honderden films die er ieder jaar gemaakt worden, zijn er maar een handjevol die levenslang onthouden worden: van 'Fight Club' tot 'Forrest Gump'. Toch hadden ze er heel anders uit kunnen zien als de (hoofd)rol bij iemand anders werd neergelegd. We zetten op een rij welke acteurs nét naast een iconische rol grepen.

Forrest Gump

Laten we maar direct beginnen met een gouwe ouwe: Forrest Gump. Deze iconische film met daarin Tom Hanks als hoofdrol, had op geen andere manier gedraaid moeten worden. Toch scheelde het maar een haar en een andere acteur had de rol van Forrest vertolkt. Niemand minder dan John Travolta kreeg namelijk in eerste instantie deze rol aangeboden, maar heeft deze afgewezen. Naar eigen zeggen heeft de acteur er enorm veel spijt van gehad dat hij deze keuze heeft gemaakt. 

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Na succes van eerste twee: derde Paddington-film in de maak

The Girl with the Dragon Tattoo

Dit visuele spektakel is de eerste verfilming van de Millennium trilogie van de schrijver Stieg Larsson. Hierin speelt Noomi Rapace het hoofdpersonage Lisbeth Salander en het lijkt erop dat deze rol op haar lijf is geschreven. Met haar zwarte haardos en tientallen piercings en tatoeages past ze perfect in de bloedstollend spannende films. Toch zou deze film in eerste instantie aan Scarlett Johansson worden gegeven. De regisseur vond de actrice echter te aantrekkelijk voor de rol van de sociaal incapabele Lisbeth. 

The Lord of the Rings

Veel mensen zijn opgegroeid met de iconische films van The Lord of the Rings, maar vrijwel niemand is zich er bewust van hoe anders het eruit had kunnen zien. In eerste instantie zou namelijk Sean Connery de rol van Gandalf hebben gespeeld. Als de acteur dit had geaccepteerd, zou hij de best betaalde acteur van Hollywood zijn geweest. Sean vond alleen het script veel te vaag, waardoor hij het aanbod heeft afgewezen. Het is maar de vraag of hij achteraf dezelfde keuze had gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Dwayne Johnson rekruteert Marwan Kenzari voor actiefilm

Silence of the Lambs

Voor de echte griezelaars is dit een echte must see. In eerste instantie kennen we hoofdrol Hannibal Lector namelijk als briljant psychiater in de Verenigde Staten, maar uiteindelijk blijkt dat hij negen mensen vermoordt. En dat niet alleen: van een aantal at hij de lever en de thymus op. Een echte psychopaat dus. De rol wordt fantastisch vertolkt door Anthony Hopkins, maar het is niet altijd het plan geweest om hem die rol te geven: in eerste instantie was het bedoeld voor Jeremy Irons. Deze acteur sloeg de rol echter af, omdat hij het niet zag zitten om zo'n wrede man te spelen. Anthony Hopkins sleepte in zijn plaats een Oscar in de wacht voor de rol. 

Fight Club 

Voor wie denkt dat Reese Witherspoon alleen maar kansen krijgt in romantische komedies en feel good movies, heeft het mis. In de bekende Fight Club werd haar namelijk de rol van Marla Singer aangeboden, een wilskrachtige vrouw die overkwam als een complete mafkees. Reese zag het echter niet zitten en wees de rol af omdat ze het verhaal te somber vond. Uiteindelijk heeft Helena Bonham Carter de rol vertolkt. 

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Zangeres Tabitha spreekt hoofdrol nieuwe Disney-film in

The Devil Wears Prada

Als er ook maar één rol overduidelijk op iemands lijf geschreven is, dan is dat wel die van Meryl Streep als Miranda Priestly. Deze krachtige, in New York City gevestigde hoofdredacteur van het fictieve modetijdschrift Runway is perfect vertolkt door de actrice. Het zou dan ook niet verrassend zijn als je dit nog even dubbel checkt: want het kán bijna niet dat er ook iemand anders voor deze rol in de running was. Toch is het zo, namelijk Kim Basinger. Niet een geheel onterechte gedachte, maar gelukkig is het toch niet doorgegaan. 

The Shining

Here's Johnny! Geloof het of niet, deze drie iconische woorden zouden in eerste instantie door een heel andere acteur geroepen worden. De makers van de film dachten eerst namelijk dat Robin Williams perfect zou zijn om de rol van Jack Torrance te spelen, de schrijver die met zijn gezin op het prestigieuze Overlook Hotel in Colorado moest passen, toen deze tijdelijk gesloten was vanwege extreme weersomstandigheden. De makers kwamen echter op andere ideeën toen ze Robin in de film Mork & Mindy zagen. Hierin vonden ze de acteur namelijk iets te psychotisch voor de rol...

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore