Entertainment

OM onderzoekt aangifte Gordon tegen anonieme online 'haters'

18 februari 2021 17:38 Aangepast: 18 februari 2021 19:21
Gordon Beeld © ANP

Nadat Gordon aangifte deed tegen zestien anonieme mensen die op de website van Mediacourant haatzaaiende en discriminerende teksten over hem plaatsten, buigt het Openbaar Ministerie zich er nu over. Het OM kijkt of er tot vervolging kan worden overgegaan.

"Het gaat echt om harde bedreigingen en homofobe uitingen tegen Gordon"

Dat heeft Gordons advocaat, Jaap Versteeg, vandaag laten weten. In het kader van deze aangifte is Mediacourant gesommeerd om uiterlijk volgende week woensdag de persoonsgegevens van de anonieme reageerders te delen. Hier heeft Mediacourant vooralsnog geen gehoor aan gegeven.

De website heeft inmiddels wel de onrechtmatige reacties weggehaald, een eis die ook deel uitmaakte van de sommatie. Gordon wil Mediacourant juridisch aansprakelijk stellen voor het niet filteren van de haatzaaiende en discriminerende teksten die tegen hem zijn geuit. "Het gaat dus niet om mensen die Gordon geen goede presentator of zanger vinden", legt zijn advocaat uit. "Het gaat echt om harde bedreigingen en homofobe uitingen."

Het feit dat Mediacourant donderdag "sorry" heeft gezegd noemt de advocaat "een goede eerste stap". Maar de rest van de eisen blijven staan, beklemtoont hij. Gordon wil na woensdag een civiele procedure beginnen tegen Mediacourant. "We willen dat de rechter dan een uitspraak doet over wie er verantwoordelijk is voor het plaatsen van dit soort haatzaaiende teksten", legt zijn advocaat uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore