Entertainment

Gordon start petitie tegen online haat, ook namens Toto

18 februari 2021 13:35
Gordon Beeld © ANP

Gordon (52) lijkt de laatste tijd in de één na andere strijd verwikkeld te raken. Na bakken kritiek op zijn pup Toto is hij nu ook de haatreacties aan zijn persoonlijke adres meer dan zat. De zanger besluit er werk van te maken en start een online petitie.

"Teken de petitie en steun mij"

Dat vertelt hij nadat hij op Instagram iedereen heeft bedankt voor de 'ongelooflijke steun' die hij ontving na zijn sommatie tegen Mediacourant, waarop regelmatig anonieme haatreacties gericht aan Gordon werden geplaatst. "De sommatie was niet alleen voor mij bedoeld maar ook voor collega's en mensen die niet bekend zijn, en het meer dan zat zijn dat ze anoniem worden bejegend op internet of social media."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mediacourant biedt excuses aan Gordon voor kwetsende reacties

Volgens de presentator is hij de petitie gestart om het plaatsen van die anonieme reacties onmogelijk te maken. 'Met het aanbieden van de petitie wil ik dat er een identiteitsbewijs moet worden overlegd alvorens accounts aan te maken', zo valt er te lezen op de site van de petitie, die inmiddels al 1719 handtekeningen heeft van de benodigde 2000. Ook hoopt hij op regelgeving die grensoverschrijdende uitspraken of het aanzetten tot haat strafbaar maakt. 'Dit zodat het asociaal gedrag weer sociaal wordt en de samenleving hiervan profiteert.'

Het lijkt erop dat de zanger aardig op weg is om zijn doel te bereiken. Er zijn nog zo'n ruim tweehonderd handtekeningen te gaan. "Teken de petitie en steun mij. Namens Toto: bedankt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sander Schimmelpenninck steunt Gordons strijd tegen Mediacourant

Gisteren bespraken we in onze uitzending de sommatie van Gordon tegen Mediacourant. Bekijk het fragment hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore