Entertainment

Heel Holland Bakt-bokaal Elizabeth in duizend stukjes

18 februari 2021 13:40
Elizabeth Heel Holland Bakt Beeld © Roland J Reinders/MAX

Nu de tent van 'Heel Holland Bakt' weer is afgebroken, blikt presentator André van Duin (73) samen met de bakkers terug op het smaakvolle seizoen in 'Doorbakken'. Natuurlijk is ook winnares Elizabeth van de partij en die vertelt een bijzonder feitje over de bokaal die ze won...

Heel Holland Bakt winnen is natuurlijk een enorme eer die gepaard gaat met een prachtige bokaal. Alleen heeft die de zinderende finale niet overleefd, aldus Elizabeth. "Toen ik die bokaal gaf, toen ging er iets mis", kondigt André aan in de uitzending van Doorbakken. "Ja, de glazen bol viel kapot", legt de winnares uit. Maar dat mag volgens jurylid Janny van der Heijden de pret niet drukken, want: scherven brengen geluk.

Elizabeth Heel Holland Bakt Elizabeth Heel Holland Bakt
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elizabeth over Heel Holland Bakt-winst: 'Krijg weer tranen in m'n ogen'

Bijna 3,8 miljoen kijkers zagen zondagavond hoe Elizabeth er met de winst vandoor ging. Ze versloeg in de finale van het populaire Omroep MAX-programma haar concurrenten Eric en Thijs. In de finale moesten de bakkers flink aan de slag. Er moest een gebakje met een dakje worden gemaakt én er was een grote opdracht waarin de liefde centraal stond.

Uiteindelijk was Elizabeth de beste in de opdrachten. Volgens Robèrt van Beckhoven is ze een echte banketbakster. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe gaat het met de oud-winnaars van Heel Holland Bakt?

Elizabeth volgt Anouk op, die vorig seizoen werd gekroond tot de winnaar. Heel Holland Bakt is sinds 2013 op de buis en is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore