Ga naar de inhoud
Entertainment

André van Duin maakt met Danny Vera liedje over overleden man

André van Duin en Danny Vera Beeld © ANP

André van Duin (73) nam vorig jaar januari afscheid van zijn echtgenoot. Martin Elferink overleed op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker. Als eerbetoon aan zijn grote liefde heeft de komiek samen met Danny Vera (43) het nummer 'Voor Altijd' gemaakt.

"Die zou dit zo mooi kunnen zingen"

André en Danny hebben de muzikale handen ineen geslagen voor de nieuwe single 'Voor Altijd' en brengen het nummer aanstaande zaterdag in première tijden Matthijs Gaat Door. Het is een ode aan Andrés overleden echtgenoot Martin. Danny heeft de muziek gemaakt voor het liedje. "Dit is een liedje voor André van Duin. Die zou dit zo mooi kunnen zingen", legt de 'Rollercoaster'-zanger uit over zijn gedachtegang bij het maken. 

Kijkers
Lees ook:
Kijkers vinden André van Duin de echte winnaar van HHB

Danny's nummer raakte André en hij ging gelijk aan de slag met de tekst. Het is een persoonlijk verhaal over liefde, gemis en afscheid geworden. Het duo zal het nummer tijdens het programma van Matthijs van Nieuwkerk samen ten gehore brengen. De opbrengsten van 'Voor Altijd' gaan naar de stichting KWF Kankerbestrijding. 

André kreeg na het overlijden van Martin zelf darmkanker, maar vertelde daar in eerste instantie niets over. In de video hieronder legt hij uit waarom. 

André van Duin wilde HHB'ers niet over darmkanker vertellen

02:37