Ga naar de inhoud
Entertainment

Prinses Laurentien: 'Eloise heeft het recht te zijn wie ze is'

Laurentien en Eloise Beeld © ANP

Eloise, de oudste dochter van prins Constantijn (51) en prinses Laurentien (54) is inmiddels bekender - vanwege Instagram -, dan haar familie. Zo heeft ze inmiddels al zo'n 238k fans die haar dagelijks volgen. In de jubileumeditie van 'LINDA.' vertelt Laurentien enorm trots te zijn op haar 18-jarige dochter.

"Ze moet zich realiseren dat alles wat ze op social media plaatst, impact heeft"

"Ik ben niet opgegroeid met TikTok en Instagram, en ik vind het ongelooflijk hoe natuurlijk Eloise daarmee omgaat", stelt ze. "Ze durft te gaan voor wat zij denkt dat goed voor haar is." Daarnaast is ze volgens de prinses ook enorm authentiek. "Ik zou zelf nooit twitteren of zo. Want wie zit er nou te wachten op mijn mening? Het past niet bij mij, maar het past wél bij haar. En zij heeft het recht de mens te zijn die ze is."

Hoewel succes op social media (vaak) gepaard gaat met negatieve reacties, vertelt moeder Laurentien dat deze comments haar dochter amper raken. "Ik vraag haar weleens: 'Vind je het niet vervelend dat mensen daar ook weer commentaar op hebben?' Dan haalt ze haar schouders op en zegt: 'Die mensen, die kennen mij niet.'" Bewonderenswaardig vindt Laurentien dat, zelf zit ze namelijk zo niet in elkaar. "Vervelend commentaar doet mij wél wat. Ik weet hoe naar en vals mensen kunnen zijn."

Laurentien:
Lees ook:
Laurentien: 'Eloise leert ons op andere manier naar media kijken'

Volgens Laurentien moet haar dochter niet vergeten dat ze óók onderdeel is van een bijzondere familie, die constant onder een vergrootglas ligt. Laurentien: "Ze moet zich realiseren dat alles wat ze op social media plaatst, impact heeft en dat andere media dat oppikken. Tegelijk snappen wij dat ze in een ander tijdperk leeft. Ik denk dat dat voor veel ouders die niet gewend zijn om zichzelf te profileren, soms lastig is (...) Ik geloof ook: leven is leren. Onze zoon en dochters moeten struikelenderwijs leren, zoals alle kinderen."

Instagram verbieden was volgens de prinses nooit een optie: "We leggen onze kinderen geen strenge regels op, dat past niet bij ons. Dat wil niet zeggen dat we soms niet streng zijn. We geven de kaders aan, reken maar."

Eloise
Lees ook:
Eloise van Oranje: 'Sommige mensen behandelen me anders'

RTL Boulevard sprak eerder ook met Laurentien en het social media gebruik van haar kinderen. Bekijk die video hieronder.

Annemarie's Royaltyvlog: prinses Laurentien apetrots op Eloise

03:04