Entertainment

Tatjana, Lieke, Georgina: deze BN'ers scoorden ooit Top 40-hits

21 februari 2021 14:45
Beeld © ANP

Eens in de zoveel tijd duikt er weer eentje op: een bekende Nederlander die niet per se bekendstaat om zijn of haar zangkunsten, maar tóch besluit een nummertje uit te brengen. Wij zetten een paar sterren uit deze categorie voor je op een rijtje.

Tatjana Šimić

Tatjana Šimić kennen we natuurlijk allemaal van haar glansrol als de vrouwelijke Kees in de serie Flodder. De serie droeg misschien een wat ordinair imago met zich mee, maar toch heeft de diva geen seconde spijt gehad van het meewerken aan de hitserie. "Het heeft me een legende gemaakt", zei Tatjana wel eens in de media.

Of haar muziekcarrière daaraan heeft bijgedragen, betwijfelen we. Toch heeft ze wel degelijk een paar hitjes gehad. Haar eerste poging was een cover van 'Baby Love', van The Surpremes, maar die wist geen potten te breken. Een jaar later scoorde ze alsnog een hitje met 'Chica cubana'. Later bracht de Kroatische blondine ook nog nummers uit als 'Santa Maria' en 'Can't Take My Eyes Off You' met Gerard Joling. Met Geer wist ze zelfs de top 10 te bereiken. Haar laatste nummer heet 'Ik Laat Je Gaan' en verscheen in 2007. Je ziet de clip in de video hieronder.

Lieke van Lexmond

Actrice en presentatrice Lieke van Lexmond speelde nog in Goede Tijden, Slechte Tijden in de tijd dat het programma daadwerkelijk grote sterren produceerde. Als Charlie Fischer spatte Lieke seizoenen lang van het scherm op menig Nederlandse kijkbuis. Inmiddels is haar personage al jaren niet meer in Meerdijk te zien en presenteert Lieke verschillende programma's.

Momenteel presenteert ze bijvoorbeeld The Voice Senior, samen met Martijn Krabbé. Wat veel mensen niet van Lieke weten is dat ze in 2008 ook een nummer uitbracht, genaamd 'Alles Altijd'. Het lied stond heel even in de Nederlandse Top 40.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Lieke van Lexmond: we zijn helemaal niet zweverig

Georgina Verbaan

Ook de carrière van Georgina Verbaan startte in Meerdijk, op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden. Als Hedwig Harmsen won ze de charme van het Nederlandse publiek. Het duurde niet lang voordat Georgina het fictieve dorp verliet. Recentelijk was de 41-jarige actrice te zien in series als Klem en Papadag. Maar ook in bekende Nederlandse romantische komedies is ze veelvuldig te zien, bijvoorbeeld in Mannenharten, Hartenstraat en Brasserie Valentijn.

Aan het begin van deze eeuw bracht Georgina een aantal nummers uit, waaronder 'Ritmo' en 'Yo Queiro Bailar', die allebei een aantal weken in de Top 40 stonden.

Sylvia Geersen

Van Sylvia Geersen hoort heel Nederland voor het eerst in 2006, als de knappe verschijning meedoet aan Holland's Next Top Model, waar ze uiteindelijk tweede wordt. Vlak daarna bracht Sylvia het nummer 'Give It To Me' uit. Nieuwsgierig hoe het klinkt? Je luistert het hieronder.

Britt Dekker

In 2010 stond Britt Dekker tussen een hele rij dames als deelneemster van het programma Take Me Out. Eén jaar later veroverde ze officieel het hart van collectief Nederland met haar geestige uitspraken in Echte Meisjes In De Jungle, waar ze er als winnaar vandoor ging. Sindsdien verschijnt Britt in veel Nederlandse programma's, waaronder veelvuldig in talkshows. Ook is ze vast panellid in Wie van de Drie en presenteert ze samen met Ron Boszhard Zappsport.

Maar vlak na haar winst van Echte Meisjes In De Jungle bracht Britt haar eerste lied uit. In 2011 verscheen 'F*cking vet!!!', een lied dat vol zit met legendarische uitspraken van de blondine. Je hoort 'm hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Britt Dekker schrijft ode aan moeder in de zorg: 'Ik doe wel mee'

Katja Schuurman

Nog in de vorige eeuw brak Katja Schuurman door als Jessica Harmsen, in Goede Tijden, Slechte Tijden. Haar tijd in Meerdijk heeft Katja alles behalve windeieren gelegd. Inmiddels is ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse showbizzwereld. Katja acteerde in talloze Nederlandse films en series en presenteerde ook nog een hele boel programma's. 

Daarnaast had ze verrassend veel hits door de jaren heen. In 1997 bracht ze het bijvoorbeeld het nummer 'Wereldmeid' uit en in 2005 het lied 'Ho Ho Ho', samen met De Jeugd van Tegenwoordig. Ze zong ook nog in het Engels: voor de Costa!-soundtrack nam ze 'Lover or Friend' op. Maar we kennen haar natuurlijk állemaal van het lied 'Ademnood', dat ze samen met Babette van Veen en Guusje Nederhorst zong als Linda, Roos en Jessica. Vooruit, hieronder hoor je 'm nog één keer.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Katja Schuurman openhartig: 'Ik ben mezelf niet zonder medicatie'

Michiel Huisman

Michiel Huisman is inmiddels met zekerheid een wereldster te noemen. Hij schittert inmiddels al een tijdje in series als The Haunting of Hill House en Harley and the Davidsons. Ook speelde hij rollen in Game of Thrones and Orphan Black.

Jaren eerder speelde Michiel in de band Fontane. Ook bracht hij solo in 2005 een album uit, genaamd 'Luchtige Verhalen'. Hieronder hoor je één van de tracks op dat album: 'Deel Van Mij'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore