Ga naar de inhoud
Entertainment

Carice van Houten noemt zichzelf een 'schuldgevoelmoeder'

Beeld © ANP

Carice van Houten (44) is constant aan het afwegen wat ze ervoor op moet geven om niet bij haar kind te zijn. In 'VIVA' vertelt de actrice dat ze sinds ze moeder is, vaker nee zegt tegen verzoeken.

"Nu doe ik dat nog meer"

Naar eigen zeggen was Carice al best 'een neezegger'. "Maar nu doe ik dat nog meer." De actrice baalt ervan als ze te laat van haar werk komt en haar kind niet in bed kan stoppen. "Een ander zet dat misschien makkelijk van zich af, maar ik ben toch het cliché van een schuldgevoelmoeder", aldus de 44-jarige Van Houten.

Carice leefde jarenlang in Hollywood, omdat haar carrière daarom vroeg. Maar inmiddels is ze weer vooral in Nederland. Juist omdat het leven van haar zoon Monte zich hier bevindt. De actrice vindt het belangrijk om een vaste routine voor haar kind te ontwikkelen.

Gebit
lees ook:
Gebit Carice van Houten onderwerp van gesprek onder Jinek-kijkers

"Hollywood klinkt allemaal superexotisch, en natuurlijk heeft het zijn leuke kanten, maar uiteindelijk ben ik toch te 'kleiig'. Ik heb van huis uit een ruime dosis ­nuchterheid meegekregen", aldus Carice. Ze vond het leven in Hollywood dan ook niet altijd gelukzalig. "Er is daar zoveel hysterie, mensen praten alsof je elk moment een Oscar kunt gaan winnen. Het is leuk en het brengt je even in een soort rush."

Toch beklijft het niet voor Carice, juist nu ze moeder is. "Het moet wel een heel interessante rol zijn, wil ik daarvoor mijn kind achterlaten. Ik ga niet meer zomaar naar Hollywood om met een pistool achter iemand aan te rennen."

Inmiddels is Carice ook aardig succesvol met haar goede vriendin Halina Reijn. De twee startten samen hun eigen bedrijf op en dat werpt zijn vruchten meer dan af. In de video hieronder vertelt het duo er alles over.

Halina en Carice over hun bedrijf: 'Het floreert'

02:05