Entertainment

Buffy-acteur bijzonder openhartig over ingreep aan verlamde penis

16 februari 2021 15:45
Nicholas Brendon in zijn 'Buffy'-dagen en nu Beeld © 20th Century Fox/Getty Images

Nicholas Brendon (49) is een welbekend tv-gezicht. De acteur kreeg zijn doorbraak met jaren 90-hitserie 'Buffy: The Vampire Slayer' en schitterde jarenlang in 'Criminal Minds'. Door die eerste serie krijgt hij nu weer media-aandacht. De bedenker ervan, Joss Whedon (56), wordt namelijk beschuldigd van seksueel wangedrag. Als Nicholas wordt gevraagd om een reactie zegt hij niet veel over Whedons vermeende acties, maar héél veel over zijn eigen lichamelijke ongemakken.

"Ik moet dus zittend plassen, omdat ik niet weet wat eruit gaat komen"

Nicholas is er 'nog niet klaar voor' om te reageren op de aantijgingen rondom Joss. Het is namelijk 'heel persoonlijk' voor de acteur, vertelt hij in een livestream op Facebook. Zijn oud-tv-collega's hebben inmiddels allemaal hun zegje gedaan, maar hij bewust nog niet omdat hij naar eigen zeggen een goeie relatie had met de maker. "Ik ga er nu niet over praten. Het komt heel dichtbij voor me, dus ik ga er wat over zeggen als ik daar klaar voor ben."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Buffy-actrice kreeg 9,5 miljoen in MeToo-zaak

"Wij hadden een relatie. Dat was een groot en heel emotioneel onderdeel van mijn leven", gaat Nicholas verder. "Wanneer dit soort dingen gebeurt op social media, is dat heel moeilijk. Het maakt me misselijk. Het is niet iets waar ik zomaar een statement over wil maken." Vervolgens legt hij uit dat hij een operatie aan zijn wervelkolom moet ondergaan. "Ik ga morgen onder het mes en zal dan moeten helen, daarna zal ik met een statement komen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eindelijk: Buffy The Vampire Slayer komt terug

Nicholas moet geopereerd worden na een val. Hierdoor voelt hij zich continu misselijk en heeft hij het idee dat 'ie 'de hele tijd moet poepen'. "Mijn anus voelt een soort van verlamd en mijn penis ook, wat gek is. Ik moet dus zittend plassen, omdat ik niet weet wat eruit gaat komen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Buffy the Vampire Slayer remake in de maak?

Charisma Carpenter, één van de andere Buffy-sterren, is degene die Joss beschuldigt van wangedrag. Zo zou de seriemaker 'vijandig', 'passief-agressief' en 'manipulatief' zijn geweest. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore