Entertainment

That's hot: Paris Hilton is 40 geworden en wij blikken terug

17 februari 2021 07:28
Paris Hilton in 2003, 2008 en 2020 Beeld © Getty Images

Het is bijna niet te geloven, maar wild child Paris Hilton is vandaag écht 40 jaar jong geworden. De hotelerfgename is al 18 jaar een wereldberoemd figuur en daarom is het hoog tijd voor een trip down memory lane.

1. De fameuze sekstape

In 2003 kwam Paris vol in beeld - letterlijk. De sekstape die ze in 2001 met toenmalig vriendje Rick Salomon had gemaakt, werd in dat jaar over het internet verspreid. Door 1 Night in Paris, zoals het beruchte filmpje heet, werd ze in één klap wereldberoemd. Het schandaal bleek het startsein van haar carrière. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paris Hilton getuigt tegen kostschool: 'Ben jarenlang gewurgd'

2. The Simple Life

Samen met mede-socialite Nicole Richie kwam Paris met de realityshow The Simple Life op de proppen. In de serie voerden de verwende dames allerlei klusjes op boerderijen uit, maakten ze hotelkamers schoon en werkten ze in de bediening bij fastfood-restaurants. De twee bleken goud in handen te hebben en maakten in totaal vijf seizoenen van het realityprogramma. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paris Hilton start IVF-traject: 'Ik kan voor een tweeling kiezen'

3. Stars Are Blind

Paris is een ambitieus persoon en wilde bewijzen van alle markten thuis te zijn. Dus besloot ze een muziekalbum op te nemen, met de treffende titel Paris. De cd werd niet echt geprezen door critici, maar was wel succesvol. Dat kwam voornamelijk door de single 'Stars Are Blind', die ook door muziekrecensenten goed werd ontvangen. In Nederland wist het lied de top 20 te behalen, evenals in de Verenigde Staten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paris Hilton wil oude kostschool laten sluiten

4. Filmster on the side

Op het hoogtepunt van haar populariteit, poogde Paris zich om te dopen tot een ster op het witte doek. Na wat bijrolletjes in films als The Hillz en Raising Helen was het tijd voor het echte werk. Paris kreeg één van de hoofdrollen in de horrorfilm House of Wax. De film uit 2005 was geen kaskraker, maar deed het ook zeker niet bar slecht. Uiteindelijk wist 'ie een kleine 70 miljoen dollar binnen te harken. Met The Hottie and the Nottie probeerde Paris in 2008 opnieuw potten te breken, maar dat bleek geen succes. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paris Hilton eerlijk over relaties: 'Ik werd vaak mishandeld'

5. My New BFF

Door haar drukke schema was het voor Paris moeilijk om tijd te investeren in nieuwe vriendschappen. MTV schoot haar te hulp en samen begonnen ze realityshow My New BFF. Zoals de titel al verraadt, ging Paris op zoek naar een nieuwe beste vriend(in). Uiteindelijk vond ze die tweemaal in Amerika, één keer in het Verenigd Koninkrijk en nog eens in de Verenigde Arabische Emiraten. Of ze nog contact heeft met haar vier nieuwe beste vrienden is niet bekend. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paris Hilton en Kim Kardashian zijn 'opposite twins'

6. Dom blondje?

Het imago dat Paris in de afgelopen 18 jaar heeft opgebouwd, heeft ze zelf bekokstoofd. Althans, dat beweerde ze in haar meest recente YouTube-docu This is Paris. Hierin liet ze weten geen 'dom blondje' te zijn, maar juist hartstikke slim. De zakenvrouw heeft een heel imperium opgebouwd en is een slordige 300 miljoen dollar waard. Dat komt mede dankzij haar tv-deals, maar ook daar haar vele parfums en kledingmerken, haar dj-carrière en nog talloze andere ondernemingen. 

Eén van haar passies is koken en Paris deelt ook op dat gebied maar al te graag wat ze kan, zoals te zien is in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore