Ga naar de inhoud
Entertainment

Na Britney en Ivo gaat nu ook oud interview Lindsay Lohan viral

Britney Spears en Lindsay Lohan Beeld © Getty Images

Sinds de heftige documentaire 'Framing Britney Spears' gelanceerd is, vliegen de steunbetuigingen de zangeres om de oren. Maar Britney (39) is bij lange na niet de enige voormalige kindster die op haar pad naar volwassenheid werd belaagd door de Amerikaanse pers. Ook Lindsay Lohan (34) kreeg het ervan langs en ook zíj krijgt nu online veel steun.

"Je kunt hier geen grap van maken, dat is echt gemeen"

Presentator Ivo Niehe wordt flink aangepakt sinds er een fragment van zijn interview met Britney uit 1999 in de documentaire Framing Britney Spears verscheen. Maar hij is niet de enige presentator die het vuur aan de schenen gelegd wordt. Datzelfde geldt nu voor David Letterman. Een oud interview van de bekende Amerikaanse talkshowhost met Lindsay borrelt omhoog op het wereldwijde web: de actrice was in 2013, vlak voordat ze naar rehab zou vertrekken voor drie maanden, te gast bij hem in The Late Show. "Moet jij niet in de afkickkliniek zitten?" vraagt David in het gesprek grappend aan Lindsay. 

Kijkers
Lees ook:
Kijkers onder de indruk van 'verdrietige' docu over Britney Spears

Het was een lastige periode voor Lindsay, die sinds 2007 meerdere bezoekjes bracht aan de afkickkliniek, publiekelijk worstelde met verslavingsproblemen en meermaals in aanraking kwam met politie. Om onder een gevangenisstraf uit te komen, ging ze akkoord met een deal: drie maanden in een afkickkliniek doorbrengen. 

"Ben jij ook een soort roddelblad geworden?" reageert de actrice op Davids vraag, maar dat weerhoudt de presentator er niet van om door te gaan op het onderwerp. "Hoelang ga je daarheen? Hoe vaak heb je al in de afkickkliniek gezeten? Ga je het deze keer anders aanpakken?" vraagt hij aan Lindsay, terwijl het publiek lacht.

Lindsay
Lees ook:
Lindsay Lohan hint op nieuwe plannen vervolg Mean Girls

Het onderwerp was van tevoren niet afgesproken, zo blijkt uit Lindsays reactie: "We hebben dit niet besproken in het pre-interview." David zet zijn vragenvuur over de afkickkliniek en haar wilde levensstijl echter onbeschaamd voort. Iets wat Lindsay zich niet laat welgevallen: "Ik ben hier om over een film te praten. Laten we het positief houden. Je kunt hier geen grap van maken, dat is echt gemeen. (...) Dit gaan we niet doen." Uiteindelijk moet Lindsay huilen om de vragen; ook daar doet de talkshowhost vervolgens lacherig over. 

Gaat
LEES OOK:
Gaat weer mis bij Lindsay Lohan: uitgeverij klaagt haar aan

Op social media gaan velen los over het 'afschuwelijke' interview. 'Dit maakt me zo verdrietig. Schaam je, David Letterman, en schande, die show', reageert er eentje. 'Dit mag dan de norm zijn geweest in 2013, het blijft pijnlijk om te zien. We kunnen hier allemaal van leren', aldus een ander.

Lindsay
Lees ook:
Lindsay Lohan helpt Harry en Meghan op weg in L.A.

De vraag is of The New York Times, die verantwoordelijk is voor de documentaire Framing Britney Spears, in een toekomstige aflevering van hun docu-reeks ook aandacht zal besteden aan Lindsay. In de video hieronder zie je wat er allemaal besproken werd in de Britney-docu. 

'Vrouwonvriendelijke' Ivo Niehe krijgt ervan langs in Britney Spears-docu

05:26