Ga naar de inhoud
Entertainment

'Verbouwde' Carice van Houten slaat terug na kritiek op uiterlijk

Beeld © ANP

De tandjes, moet Carice van Houten (44) gedacht hebben toen ze de kritieken op social media las na haar optreden in 'Jinek' maandagavond. Haar 'veranderde uiterlijk' houdt de gemoederen van de Twitterende kijker namelijk nogal bezig.

"Haha is dit het gezicht van iemand die ‘verbouwd’ is?"

Carice mag dan wel bij Jinek zijn aangeschoven om te praten over haar nieuwe dramaserie Red Light, maar de discussies op social media gaan vrijwel louter over haar voorkomen. De veelal negatieve reacties die onder de hashtag Jinek hangen laten de actrice overduidelijk niet koud. Carice besluit dan ook te reageren op een Twitter-discussie die zich voor haar ogen afspeelt en waarin iemand het voor haar opneemt. 'Wat een gezeik over het uiterlijk @caricevhouten. Effe serieus, wat een bloedmooie vrouw is dat. Lijkt me daarnaast ook gewoon een tof mens. Jaloezie is een lelijk monster', schrijft een kijker die klaar is met de venijnige tweets. 

Daarna volgt er echter een reactie van een gebruiker die er een andere mening op nahoudt. 'Wás dat, bedoel je. Voor ze haar gezicht liet verbouwen. Niks naturels meer aan nu. Is gewoon jammer dat zoveel vrouwen niet naturel ouder durven te worden.'

Daarmee is de maat vol voor de actrice. 'Haha is dit het gezicht van iemand die ‘verbouwd’ is? Kijk maar naar de serie dan kun je het misschien allemaal ‘beoordelen’. Fijne dag!' bijt ze van zich af.

Gebit
Lees ook:
Gebit Carice van Houten onderwerp van gesprek onder Jinek-kijkers

Niet alleen het zogenaamde 'verbouwde' gezicht van Carice is het onderwerp van gesprek, ook haar gebit is niet veilig voor kritiek. Ze heeft zichzelf in 2015 een Hollywood smile laten aanmeten en hoewel ze die nieuwe tanden allang op tv heeft getoond, zijn ze voor sommige kijkers een nieuw verschijnsel en - jawel - voer voor lelijke opmerkingen.

'Waarom nieuwe tanden? Waarom? En ja, je mag het zelf weten allemaal. Alle vrouwen van de wereld. Maar jullie gaan allemaal op elkaar lijken. Waarom? Jouw (eigen) tanden waren de mooiste en liefste', luidt één van de reacties. 

Red
Lees ook:
Red Light met Carice van Houten en Halina Reijn valt in de prijzen

Aan de reactie van Carice is op te maken dat ze in ieder geval hartstikke tevreden is met haar uiterlijk. Mooi zo. Ook is ze in haar nopjes met haar productiebedrijf. Daar gaat het namelijk hartstikke goed mee, vertelt ze in de onderstaande video. 

Halina en Carice over hun bedrijf: 'Het floreert'

02:05