Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers vinden André van Duin de echte winnaar van HHB

Heel Holland Bakt Beeld © Omroep MAX/Heel Holland Bakt 14-02-2021

Miljoenen kijkers zaten de afgelopen zondagavonden voor de buis voor 'Heel Holland Bakt'. Gisteravond was in de spannende finale te zien hoe Elizabeth de winnaar van dit seizoen werd. Toch noemen kijkers op Twitter presentator André van Duin (73) de échte winnaar van dit seizoen.

"Mag André van Duin een standbeeld?"

Op Twitter wordt André van Duin geroemd om de presentatie van Heel Holland Bakt. Met zijn humor weet hij in elke aflevering weer voor de komische noot te zorgen. 'Zijn er eigenlijk mensen die níet van André houden? En zo ja, waar is het misgegaan in hun leven?', vraagt een kijker zich af op Twitter.

Dit
Lees ook:
Dit is de winnaar van Heel Holland Bakt

Een andere kijker oppert het idee een standbeeld te plaatsen voor André: 'Een rotjaar gehad, zelf ziek geweest, 'gewoon' gepresenteerd en voor zó veel vreugde gezorgd. Mag André van Duin een standbeeld?'

André
Zie ook:
André van Duin onderging chemotherapie tijdens opnames HHB

De presentator heeft - op zijn zachtst gezegd - een pittig jaar achter de rug. In januari overleed zijn partner Martin aan botkanker. In de zomer van 2020 werd André zelf getroffen door de ziekte; bij hem ging het om darmkanker. De presentator hield zijn ziekte lange tijd stil, begin dit jaar sprak hij er voor het eerst over in De Telegraaf. Hij gaf aan dat hij niet tegen meewarige blikken kan en dat hij het daarom niet aan de grote klok wilde hangen.

Later bleek dat hij tijdens de opnames van Heel Holland Bakt werd behandeld. Dit is ook de reden dat André een opnamedag moest missen. Hij vertelt er zelf over in onderstaande video:

André van Duin wilde HHB'ers niet over darmkanker vertellen

02:37
'Dronken'
Lees ook:
'Dronken' Robèrt van Beckhoven werkt op de lachspieren in HHB

André van Duin is sinds 2016 te zien als presentator van Heel Holland Bakt. Hij nam het stokje over van Martine Bijl, nadat zij in 2015 een hersenbloeding kreeg.