Entertainment

Fidan en Renze enthousiast over nieuw seizoen De Vooravond

13 februari 2021 08:05 Aangepast: 13 februari 2021 12:14
Renze Klamer en Fidan Ekiz in 'De Vooravond' Beeld © ANP

Renze Klamer (31) en Fidan Ekiz (45) zijn maandag na drieënhalve maand afwezigheid terug op de buis met een tweede seizoen van 'De Vooravond'. De twee hebben de rush van het programma gemist en hebben zin om zich weer onder te dompelen in de actualiteit, zeggen ze in gesprek met 'ANP'.

"We gaan wat nieuwe rubrieken proberen"

In de nieuwe reeks, die dit keer vijftien weken duurt, zetten Renze en Fidan de gezette toon van vorig jaar voort. "Er zijn genoeg dingen waarin we allebei nog kunnen groeien", reflecteert Renze. "Maar we hebben een sfeer neergezet die voor velen best wel herkenbaar is. Vanuit die basis kunnen we groeien."

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Thierry Baudet kapt interview met De Vooravond af

"Wat we in ieder geval niet meer gaan doen is dat ik ga zingen", vult Fidan lachend aan, verwijzend naar de laatste aflevering van het eerste seizoen. "Dat was met een knipoog bedoeld en totaal niet serieus." Die knipoog laten de twee er echter wel in. Renze: "We drijven graag de spot met onszelf."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Renze Klamer blikt terug op eerste seizoen De Vooravond

Het programma blijft in de basis helemaal hetzelfde. "We gaan wat nieuwe rubrieken proberen", zegt Renze. "Er komen natuurlijk verkiezingen aan. Dus er komt meer politiek langs. En verder bewegen we een beetje mee met het seizoen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers voorzichtig enthousiast over start De Vooravond

Een dagelijks programma presenteren heeft een grote impact op je privéleven, weten Renze en Fidan inmiddels. Er is minder tijd voor hun kinderen maar daarentegen is het wonderwel goed voor de gezondheid, zo merkten ze.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Renze Klamer benadrukt: 'Geen onderlinge strijd met Fidan Ekiz'

"Ik heb de adrenaline van zo’n talkshow wel echt nodig. Ik was rond de uitzendingen ook heel fit. Dan blijf je een beetje in hetzelfde tempo doorgaan met eten en sporten", zegt Fidan, die tijdens de eerste serie behoorlijk wat afviel. Die kilo’s zijn er inmiddels weer aan, geeft ze toe. Renze: "Ik was tijdens het seizoen ook fitter dan nu. Wat dat betreft is het maar goed dat er een nieuw seizoen komt", lacht hij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore