Entertainment

Aan deze strenge regels moet toekomstige K3'tje zich houden

20 februari 2021 16:26
Karen Damen, Kristel Verbeke, Kathleen Aerts, Josje Huisman, Klaasje Meijer, Marthe de Pillecyn en Hanne Verbruggen Beeld © ANP

Met meer dan tienduizend aanmeldingen is de zoektocht naar de vervanger van Klaasje Meijer (25) in volle gang. Deze keer hebben de bazen van Studio100 de regels wat versoepeld en mogen ook mannelijke en non-binaire kandidaten zich inschrijven om onderdeel te worden van het vernieuwde K3. Maar de volgende K zal zich desalniettemin ook aan vele strenge regels moeten houden, stelt entertainmentdeskundige Eric de Munck (37).

"Omdat de agenda van K3 al jaren vastligt, kunnen ze hun avondjes doorhalen prima plannen"

Het is geen geheim dat er strenge regels rusten op het K3-schap. Hoewel de eerste samenstelling met Kathleen Aerts, Kristel Verbeke en Karen Damen begon met wat pikantere teksten, zoals te horen is in hits als 'Heyah Mama' en 'Yeke Yeke', werd daar al snel verandering in gebracht. K3 bleek namelijk voornamelijk jonge fans te genereren en dus moest het imago daarop aangepast worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De keuze is reuze: al meer dan 10.000 aanmeldingen voor K3

1. Tatoeages

Het is niet verboden om een tattoo te zetten, maar de K3-leden moeten wel goed nadenken voor ze permanente inkt in hun engelenhuid krassen. Josje Huisman, Hanne Verbruggen en Karen Damen waren de enigen die de naalden trotseerden. "Het hebben van een tattoo hier of daar is geen probleem als K3-lid. Maar let op: de ‘kunstwerkjes’ moeten geen buitensporige proporties aannemen", legt Eric uit. "Zo zijn Karen en Josje uit de vorige samenstelling veelvuldig met hun tatoeages gefotografeerd."

"Maar toen die versie van K3 er in 2015 mee stopte, kon Josje niet wachten om haar tattoocollectie flink uit de breiden in de jaren daarna", voegt Eric eraan toe. "Van de - nu nog - huidige samenstelling van K3 is bekend dat Hanne óók als enige van het trio tatoeages heeft. Maar die zijn niet voor het grote publiek te bewonderen." Het valt nog te bezien of het nieuwe K3'tje een tattoo zal hebben. 

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Fans schateren om vertrek van nóg een blondine uit K3

2. Drank en drugs

Deze zal niet als een verrassing komen, maar de K3'tjes mogen niet laveloos door de stad denderen. Alcohol en andere verdovende middelen zijn wederom niet verboden, maar moeten wel achter de schermen genuttigd worden. "Vanzelfsprekend staan ze bij Studio 100 niet te springen om drank- of drugsgebruik van hun meisjes", aldus Eric. "Het kan ze natuurlijk niet verboden worden, maar omdat de agenda van K3 al jaren vastligt, kunnen ze hun avondjes doorhalen prima plannen. Hoewel oud-lid Karen Damen in diverse interviews heeft toegegeven op regelmatige basis met een kater te hebben opgetreden tijdens K3."

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Gaat déze B-Brave zanger Klaasje vervangen in K3?

3. Rookwaar

Een nicotineverslaving wordt niet gewaardeerd door Studio 100. De voormalige rebellen Karen en Josje staken rustig een sigaretje tussen de takes op, maar dat mocht niet voor de camera gebeuren. "Van roken zijn ze absoluut geen voorstander bij productiebedrijf Studio 100. Maar ja, ze kunnen veel van K3 sturen, maar niet alles", verklaart Eric. "Dus áls er dan toch de behoefte bestaat om te roken, dan moet dat sowieso uit het zicht van de kinderen gebeuren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Kathleen Aerts herkent zich in Klaasje: 'Moedige beslissing'

4. Piercings

Eén van de vaste trucjes bij alle vormen die K3 heeft aangenomen, is hun uiterlijk. Tot nu toe is er altijd eentje geweest met rood haar, een ander met blonde lokken en nog eentje met een zwarte coupe. Ook worden er standaard bijpassende outfitjes uit de kast getrokken. Afwijking wordt dan ook niet aangemoedigd: dus toen Josje een neusring nam, werd dat niet toegejuicht door hun baas Gert Verhulst. "Het was tijdens haar jaren bij K3 één van de meest besproken onderwerpen: de tongpiercing van de rode Karen. Veel ouders vonden het maar een slecht voorbeeld, maar fans liepen ermee weg", vertelt Eric.

"Ze was ook de brutale van de drie, dus het paste eigenlijk perfect", vervolgt hij. "De zangeres heeft 'm tijdens K3 ook altijd gehouden en heeft er pas twee jaar geleden afscheid van genomen. Ook Josje zorgde voor nogal wat ophef toen ze plotseling met een neusring verscheen tijdens een première. Zo’n beetje de hele wereld viel over haar heen, maar daar trok ze zich niets van aan. Ze zou 'm later nog vaker dragen, maar nóóit tijdens een optreden van K3."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe gaat het na al die jaren met de oude garde van K3?

5. Social media

Het strakke keurslijf van de K3-leden wordt doorgevoerd in ieder onderdeel van hun leven. Op social media worden er dus ook geen leuke feestkiekjes, grove muziekteksten en naakte zomerfoto's gedeeld. "Met de meeste weekenden van het jaar gevuld met optredens van K3, hebben de meisjes niet énorm veel vrije tijd lijkt het", aldus Eric. "Via hun social mediakanalen laten ze dus allemaal enorm veel van hun K3-leven zien, al is dáár soms wel een glimp van het echte leven van de meisjes te zien. Zo deelde Hanne onlangs vol trots de details van haar huwelijk. Maar als één van de drie een slechte dag heeft, zal je dat zo enorm snel op Instagram tegenkomen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vertrek Klaasje uit K3 roept veel vragen op onder fans

Het duurt nog wel even voor Klaasjes plekje naast Marthe en Hanne wordt ingenomen door een nieuw K3'tje. Maar Klaasje is wel blij dat het nieuws al naar buiten is, zoals te zien is in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore