Ga naar de inhoud
Entertainment

Boek Quentin Tarantino ook in de Nederlandse schappen

Quentin Tarantino Beeld © ANP

De eerste roman van Quentin Tarantino (57) komt dit jaar ook in Nederland uit. Dat maakte uitgeverij Luitingh-Sijthoff donderdag bekend. De beroemde filmregisseur schreef het boek aan de hand van zijn succesvolle film 'Once Upon a Time in Hollywood'.

"Het was geweldig om mijn personages en hun wereld verder uit te diepen"

In het boek geeft hij zijn visie op de film en komt hij met verrassende wendingen op het bestaande verhaal. Hij gaat daarbij meer terug en juist verder vooruit in de tijd. Ook worden de verhalen rondom personages met meer details uitgelegd.

Quentin
Lees ook:
Quentin Tarantino voor het eerst vader geworden

Het boek van Tarantino is een 'movie tie-in'. In dat genre wordt een boek uitgebracht na een film, om meer verdieping te geven. "Ik ben er trots op Once Upon a Time in Hollywood aan te kondigen: mijn bijdrage aan dit gemarginaliseerde, maar toch vaak ook geliefde genre binnen de literatuur", vertelt Tarantino over zijn boek. "Het was geweldig om mijn personages en hun wereld verder uit te diepen."

Quentin
Lees ook:
Quentin Tarantino ziet Kill Bill 3 nog steeds zitten

Once Upon a Time in Hollywood werd genomineerd voor tien Oscars en is één van de best bezochte films van 2019 in Nederland. De hoofdrollen waren weggelegd voor Leonardo DiCaprio en Brad Pitt, met wie Tarantino vaker samenwerkte. Andere kaskrakers van de regisseur zijn onder meer Pulp Fiction, Inglorious Bastards, Django Unchained en Reservoir Dogs.