Entertainment

'Dronken' Robèrt van Beckhoven werkt op de lachspieren in HHB

11 februari 2021 11:32
Heel Holland Bakt Beeld © Heel Holland Bakt / Omroep MAX

Vanuit een knusse studio-bakkerij blikt André van Duin (73) in het programma 'Doorbakken' elke week terug op de spannendste en mooiste gebeurtenissen uit 'Heel Holland Bakt'. Of in dit geval: de meest hilarische momenten van afgelopen zondag.

"Wat zit hierin? Gezelligheid?"

Er wordt tijdens de opnames van Heel Holland Bakt namelijk niet alleen gesmikkeld, maar ook gelachen. Héél veel gelachen als het aan Janny van der Heijden ligt. Zo heeft het altijd onberispelijk geklede jurylid er nogal moeite mee haar gezicht in de plooi te houden als Robèrt van Beckhoven één van de deelnemers toespreekt. De meesterpatissier heeft het namelijk over 'opspuiten' (van de slagroom) en maakt daar ook bepaalde handgebaren bij. "Dat is niet makkelijk draaien met een volle spuitzak. Maar wel iets te veel decoratie vind ik zelf", stelt hij uiterst serieus.

Hoewel Janny probeert haar beste pokerface op te zetten barst ze halverwege het commentaar van Robèrt in lachen uit. "Ik weet wat ze dacht, maar dit is vaktaal", verdedigt de bakker zich. "Ik weet het", giert Janny. "Ik heb het heel lang proberen in te houden. Het is niet zo erg, als je maar niet die bewegingen erbij maakt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze finalisten strijden om de winst in Heel Holland Bakt 2021

Even later gaat het wéér mis als Janny besluit haar collega in de maling te nemen en vlak voor de beoordeling van de technische opdracht het water in Robèrts glas vervangt voor wodka. "Wat zit hierin? Gezelligheid?" vraagt de meesterbakker zich hardop af als hij een slokje neemt, terwijl Janny op de achtergrond in de lach schiet.

Robèrt besluit even later van het moment gebruik te maken om de spanning te doorbreken. Als Janny begint aan haar commentaar over twee gebakjes, valt hij haar met een (gespeelde) dubbele tong in de rede: "Twee? Dat zijn er toch vier?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Plottwist in Heel Holland Bakt zorgt voor opluchting bij deelnemers

Het fragment kijk je hier terug en begint ongeveer vanaf minuut 15. Of er aanstaande zondag tijdens de grote finale van Heel Holland Bakt ook zoveel gelachen wordt, is nog maar de vraag. Hoe het met de oud-winnaars van het programma gaat zie je hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Heel Holland Bakt-kijkers in mineur na het vertrek van Daniel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore