Ga naar de inhoud
Entertainment

Renze Klamer benadrukt: 'Geen onderlinge strijd met Fidan Ekiz'

Renze Klamer en Fidan Ekiz voor 'De Vooravond' Beeld © ANP

Renze Klamer (31) is vanaf komende week weer naast mede-presentator Fidan Ekiz (45) te zien in 'De Vooravond'. De twee vormen een scherp en vermakelijk duo, maar: is Renze niet bang ondergesneeuwd te worden door Fidan, die haar mening niet onder stoelen of banken steekt? Hij reageert erop in 'Veronica Magazine'.

"Het publiek reageert feller op haar dan op mij. Daar ben ik niet jaloers op"

"Ik hoef niet per se een mening te uiten of een statement te maken", zo zegt hij over zijn rol naast de presentatrice. "Er is tussen ons totaal geen sprake van ellebogenwerk. Als Fidan haar moment pakt, dan denk ik: prima, shine. Het geeft haar ook een hoop gedoe hoor, want het publiek reageert feller op haar dan op mij. Daar ben ik niet jaloers op."

Renze
Lees ook:
Renze Klamer blikt terug op eerste seizoen De Vooravond

De presentator zegt de laatste tijd druk bezig te zijn met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Blijven de liedjes, waar de meningen nógal over verdeeld zijn? "Die zijn door sommigen geliefd en door sommigen gehaat, inderdaad. Ik vind het zelf heel prettig om een beetje cabaret in te zetten, voor de nodige luchtigheid en vrolijkheid. Daarnaast kun je uit mijn teksten wel degelijk een idee krijgen van wat ik van de wereld vind." Kortom: ze blijven, maar hij sluit niet uit dat ze over een tijdje een andere vorm krijgen. 

 

Martien
Lees ook:
Martien Meiland en Britt Dekker vormen nieuw presentatieduo

Renze en zijn ex Pearl Jozefzoon gingen in 2019 uit elkaar. Inmiddels heeft hij geen nieuwe relatie, maar aan aandacht geen gebrek, zo onthult hij. "Als bekende vrouw heb je het denk ik moeilijker, want dan krijg je dickpics. De berichtjes die ik krijg zijn wat netter. Meestal is het gewoon heel vriendelijk."

"Ze vragen bijvoorbeeld of ik het leuk vind om eens wat te gaan drinken. Ik ben daar nooit op ingegaan. Ik denk dan: ik ken je helemaal niet. Zo'n vrouw kan hartstikke leuk zijn, maar als ze via die weg binnenkomt, wekt dat mijn interesse niet. Ik mis dan mijn aandeel erin, mijn initiatief."  

Veronica Magazine ligt vanaf vandaag in de schappen. 

Uiteraard had Angela de Jong voor het eerste seizoen al bepaalde gevoelens bij de DWDD-opvolger:

Angela de Jong: 'De Vooravond kan prima DWDD-opvolger worden'

01:56