Entertainment

Mark Rutte laat zich interviewen door goede vriend Jort Kelder

10 februari 2021 13:35 Aangepast: 10 februari 2021 13:50
Beeld © ANP

Premier Rutte (53) laat zich op 13 februari interviewen door goede vriend en presentator Jort Kelder (56). Dat gebeurt in het AVROTROS-radioprogramma 'Dr Kelder en Co'. Normaliter worden daarin politieke beslissingen en maatregelen besproken, maar deze keer luisteren de premier en Kelder samen historische politieke fragmenten terug.

Aan de hand daarvan wordt het coronajaar doorgelopen. Van Torentjes-toespraken tot omvallende ministers en blunders. "Het wordt een interview zonder hysterie van de besmettingscijfers, hijgerige ic-artsen of de journalistieke fascinatie met de waan van de dag", luidt de omschrijving van de aflevering. Het moet een ontspannen gesprek worden dat een kijkje geeft in de vriendschap van Rutte en Kelder.

In het gesprek wordt gepraat over hoe het is om premier te zijn tijdens een pandemie, met wie Rutte een historische verbondenheid voelt en wat de premier denkt wanneer hij door een leeg Den Haag loopt. Het programma wordt zaterdag 13 februari van 13.00 tot 14.00 uur live uitgezonden vanuit VondelCS op Radio 1.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore