Entertainment

Verdachten overval Nikkie en René volgende maand voor rechter

10 februari 2021 13:25 Aangepast: 10 februari 2021 13:41
Nikkie de Jager en René van der Gijp Beeld © ANP

De verdachten die volgens het Openbaar Ministerie verantwoordelijk zijn voor overvallen op vermogende Nederlanders, komen op 19 maart voor de rechter. Dat laat het Openbaar Ministerie weten aan RTL Boulevard. Nikkie de Jager, ook wel bekend als NikkieTutorials, en René van der Gijp werden het slachtoffer van de brute overvallen.

“Eén van de engste en meest traumatiserende gebeurtenissen”

Het onderzoek, genaamd Kuroda, naar de vier woninginbraken en drie overvallen loopt nog steeds. Zes van de zeven verdachten zitten nog vast, een eventuele verlenging van de voorlopige hechtenis wordt 19 maart tijdens een voorbereidende zitting besproken. Het Openbaar Ministerie verdenkt zeven verdachten ervan dat ze in wisselende samenstellingen deze misdrijven uitvoerden. Of justitie de mannen als één criminele groep ziet, is niet duidelijk. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie de Jager: 'Vrijheid is geen geheimen meer hebben'

De politie hield tijdens een flinke actie verdachten aan in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland en het Brabantse Uden. Tijdens huiszoekingen namen agenten onder andere een auto, horloges en sieraden, geld, nieuwe designerkleding, tassen en munitie in beslag. Ook vond de politie inbrekersgereedschap.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aanhoudingen in overvalzaak Nikkie de Jager en René van der Gijp

De aangehouden mannen hadden volgens de politie een duidelijk plan. "Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld", zei Arjan de Zwart, hoofd Dienst Regionale Recherche van de politie in december. "Ze wisten tonnen buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chauffeur heftige overval Van der Gijp krijgt twaalf maanden cel

Nikkie noemde de overval op haar woning 'een van de engste en meest traumatiserende gebeurtenissen' in haar leven. Ze is samen met haar verloofde Dylan enorm geschrokken van de wijze waarop de overvallers te werk gingen, maar 'erg opgelucht' dat de mannen zijn gearresteerd. "Dylan en ik staan in nauw contact met de agenten die aan de zaak werken. Vanaf nu wachten we af wat er gaat gebeuren", vertelde Nikkie na de politieactie in een vlog. De advocaten van de verdachten waren niet bereikbaar voor commentaar of wilden niet reageren. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore