Entertainment

Hoe gaat het na al die jaren met de oude garde van K3?

09 februari 2021 16:55 Aangepast: 09 februari 2021 19:52
Karen, Kristel en Kathleen Beeld © ANP

Na vijf jaar onderdeel te zijn geweest van K3 is voor Klaasje Meijer (25) het moment aangebroken om haar vleugels uit te slaan, zo werd dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Klaasje is niet de eerste die de meidengroep verlaat. Hoe gaat het nu met haar voorgangers?

De Nederlandse Klaasje maakt sinds november 2015 onderdeel uit van de succesvolle meidengroep. Ze won toen samen met de Vlaamse Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn de finale van de talentenshow K3 zoekt K3.

Kathleen Aerts

Het gloednieuwe trio nam destijds het regenboogstokje over van Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman - die op haar beurt in 2009 Kathleen Aerts verving. Hoewel Kathleen al lang niet meer over hittegolven in de stad zingt, pakte ze enkele jaren geleden wel haar spullen om te verhuizen naar een land waar de temperaturen een stuk hoger liggen dan in Nederland: Zuid-Afrika. Daar is het voormalig K3'tje alweer een tijd gelukkig samen met haar man Steven en twee kinderen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Vertrek Klaasje uit K3 roept veel vragen op onder fans

In het programma Ragas Reist Rond vertelde 'de blonde van K3' onlangs dat ze zich helemaal thuisvoelt in Kaapstad. Inmiddels runt ze samen met haar man vanuit de zon een goedlopend reisbureau. Aangezien bekenden van het stel steeds vroegen om tips, besloten ze StievieWonderTours te starten. “Ik heb voor het eerst in mijn leven het gevoel dat ik echt moet werken", aldus de 42-jarige over haar bedrijf. Zingen vond ze ook leuk, maar nu komt er veel meer bij kijken zoals administratie en boekhouding. "Toen ik zong hoefde ik daar niet van wakker te liggen. Dat was gewoon de boekhouder die alles oploste en klaar." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Kathleen vertelt over 'emotionele' reünie met Kristel en Karen

Onlangs was Kathleen overigens weer even terug in België om haar oude passie op te pakken voor de The Masked Singer, waar grappig genoeg niemand minder dan voormalig K3-maatje Karen in de jury van zat. Een uitgelezen moment dus om lekker bij te kletsen en dat deden de drie oorspronkelijke leden van K3 dan ook onder het genot van een hapje en een drankje. "Dat was heel emotioneel", zei Kathleen na afloop bij de Belgische radiozender Qmusic.

Josje Huisman

Josje Huisman trok het K3-tenue aan na het winnen van talentenjacht K2 zoekt K3 in 2009. Lang was de zangeres echter niet onderdeel van het trio, want in 2015 kondigde Studio 100 aan dat de formatie op zoek ging naar een nieuwe generatie die nummers als 'Oma's aan de top' en 'Heyah Mama' ten gehore konden brengen. Josje besloot het solo te proberen, zonder succes helaas. In 2017 bracht ze haar eerste single uit genaamd 'Gasolina'. Het nummer leverde helaas geen enkele hitnotering op en daarom deed ze in 2019 nog een poging met 'Laat Ze Maar' en 'Wat Doe Je Nou'. Ook deze sloegen echter niet aan.

Inmiddels heeft Josje publiek gevonden dat haar altijd aanmoedigt: zoontje Kamari. Hoewel het ventje regelmatig voorbij komt op Instagram, laat de 34-jarige nooit zijn gezichtje zien. Hierover zei de zangeres eerder in &C: "Als we nu zijn naam googlen, dan staat elk ding wat ooit over hem gezegd is al online. Dat gaat nooit meer weg. Ik vind dat een beetje een beangstigende gedachte momenteel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Josje Huisman roept op tot verzet tegen Belgische coronaregels

Josje heeft de afgelopen jaren haar innerlijke fashionista laten spreken door haar eigen pop-up kledingwinkel in Antwerpen te openen en een eigen tassencollectie uit te brengen. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was schreef ze onlangs ook nog een boek: Goed Bevallen, waarin ze haar ervaringen deelt over haar zwangerschap. Eerder schreef de zangeres ook al een stijlgids, Dresscode Josje, waarin ze al haar 'inspiratie, modefratsen en dresscodes' prijsgeeft. 

Hoewel Josje inmiddels helemaal gelukkig is met de vader van haar zoontje, was haar liefdesleven in 2012 groot nieuws toen bekend werd dat ze een relatie had met Studio 100-baas Gert Verhulst. De relatie kreeg veel aandacht in de media, mede doordat de ondernemer eerder al een relatie had met een ander K3'tje: Karen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Josje Huisman geniet van quality time als gezin

Karen Damen

Over Karen gesproken; de inmiddels niet meer zo roodharige zangeres staat nog altijd in de spotlights. Na jaar in jaar uit miljoenen kinderen te hebben vermaakt met haar zangkunsten en een imponerend optreden in het programma Liefde voor Muziek, kreeg de 46-jarige haar eigen datingshow. De voormalig K3-ster ging hierin niet zelf op zoek naar de liefde, want ze is al jaren gelukkig met haar man Antony. Nee, Karen hielp in het hartverwarmende programma Cupido Ofzo mensen met een beperking aan een relatie. 

Naast presentatrice is ze ook een graag gezien jurylid. Zo gaf Karen onlangs nog haar mening in de Belgische versies van The Masked Singer en The Voice Senior, waar ook onze eigen André Hazes in te zien is. Ook het acteren is ze nog altijd niet verleerd. Momenteel schittert Karen als Vanessa in Familie, de langstlopende soapserie van België.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Karen Damen in tranen na ontmaskering Kathleen in Masked Singer

Kristel Verbeke

Kristel Verbeke had het meeste moeite om K3 los te laten. Toen Hanne, Klaasje en Marthe aan de wereld werden voorgesteld, bleef de 45-jarige nog anderhalf jaar aan hun zijde als manager om alles in goede banen te leiden. De drang om zelf weer in de schijnwerpers te staan, die heeft ze niet. Aan het Belgische Qmusic vertelde de zangeres eerder over haar tijd bij K3 en dat ze enorm geleefd werd. Kristel: "Dat is altijd wel met een beetje inspraak, maar uiteindelijk beslist Studio 100 welke richting K3 uitgaat. Dat vond ik soms wel lastig, omdat je de vrijheid niet hebt om je eigen agenda in te vullen. (...) Je moet soms op je strepen staan. Ik heb twee kinderen. Ik moet af en toe echt wel eens tijd kunnen maken voor mijn gezin."

In 2018 gaf de voormalig K3-zangeres nog wel een nieuwe draai aan haar carrière door een kinderboek uit te brengen. Met Alles Kids! wilde de Belgische belangrijke thema's bespreekbaar maken voor kinderen en hun ouders. Ook was ze kort te zien in een theatervoorstelling over kerst, waar ze naar eigen zeggen met 'volle teugen' van genoten heeft. Daarnaast draait ze ook haar hand niet om voor een televisieoptreden hier en daar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voormalig K3'tje Kristel Verbeke openhartig over familiedrama

Wat Klaasje gaat doen nu ze uit de meidengroep stapt weet ze nog niet precies. Wel wil ze graag blijven acteren en presenteren 'want daar word ik heel gelukkig van', aldus Klaasje tijdens de persconferentie dinsdag.

Hoewel de 25-jarige haar regenboogjurkje in de kast hangt, betekent het niet dat K3 stopt. "K3 gaat door, want we hebben nog héél veel plannen”, zei Gert tijdens het persmoment. "Dit najaar gaat Studio100 op zoek naar een opvolger voor Klaasje. We onderzoeken op dit moment of we een mooi tv-programma kunnen maken over de zoektocht naar de nieuwe K3", aldus de Studio 100-baas, die daarbij benadrukte dat iedereen zich kandidaat mag stellen. "Want wie zegt dat het opnieuw een meisje moet zijn?"

Eerder spraken we de K3-meiden over hoe zij de coronatijd doorkomen:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klaasje Meijer stapt uit K3: 'Dankbaar voor vijf prachtige jaren'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore