Ga naar de inhoud
Entertainment

Klaasje Meijer stapt uit K3: 'Dankbaar voor vijf prachtige jaren'

K3 moet verder zonder Klaasje (m). Beeld © ANP

Na meer dan vijf jaar ‘Oya lélé’ houdt het avontuur van Klaasje Meijer (25) in K3 op. Klaasje verlaat de meidengroep in het najaar van 2021, zo laat het management aan RTL Boulevard weten.

"Ik ben zeer dankbaar voor alle ervaringen die ik de afgelopen vijf jaar met Hanne en Marthe heb mogen meemaken"

Klaasje kijkt er naar uit om in de toekomst te acteren, dansen en muziek te maken, maar liedjes als 'Alle Kleuren' en 'Oma's aan de top' zijn verleden tijd. "Na vijf prachtige jaren heb ik besloten om afscheid te nemen van K3", vertelt ze.

"Ik ben zeer dankbaar voor alle ervaringen die ik de afgelopen vijf jaar met Hanne en Marthe heb mogen meemaken en zal deze momenten de rest van mijn leven meedragen. In de toekomst blijf ik zeker acteren, presenteren en muziek maken en ik kijk daar erg naar uit. Maar in eerste instantie blijf ik tot het eind van het jaar met veel liefde onderdeel van K3 en draag ik daarna met een gerust hart de K3-fakkel over." 

Van
Lees ook:
Van metal tot dance: K3-hit in 15 verschillende versies

Haar K3-zussen Marthe en Hanne moeten even wennen dat ze het straks zonder Klaasje moeten stellen. Hanne: "We zijn niet alleen professioneel gegroeid, maar vooral onderling ook heel erg naar elkaar toe gegroeid! We hebben gelachen, gehuild en genoten." 

"Maar zowel Hanne als ik hebben nog ontzettend veel zin om door te gaan. We hebben nog niet het gevoel dat het voor ons al tijd is om ermee op te houden", legt Marthe uit. "In overleg met Studio 100 hebben Hanne en ik de beslissing genomen om door te gaan met K3." Dat besluit is vandaag in een heus persmoment verder toegelicht. Toch fijn, een persconferentie die eens niet over corona ging.

'Nieuwe'
Lees ook:
'Nieuwe' K3-meiden hebben nooit ruzie met elkaar

De twee overgebleven meiden zouden we zomaar eens snel terug op televisie kunnen zien. “We hebben nog heel veel plannen”, onthult Gert Verhulst van Studio100. "Dit najaar gaan we op zoek naar een opvolger van Klaasje."

De vorige twee keer dat er werd gezocht naar nieuwe K3-leden, gebeurde dat met een televisie-talentenjacht. Twaalf jaar geleden was K2 Zoekt K3 op de buis, nadat Kathleen Aerts uit de groep stapte en Karen Damen en Kristel Verbeke overbleven. Josje Huisman kwam als winnaar uit de bus. Karen, Kristel en Josje besloten in 2015 te stoppen met K3, waarna er een tweede televisieshow volgde.

Is er aan jou een perfect K3-lid verloren gegaan? Dan is dit je kans. Ook als je geen vrolijke vrouw onder de 25 bent. Gert: "Ondertussen kan iédereen zich alvast kandidaat stellen. Want wie zegt dat het opnieuw een meisje moet zijn? Maar voor het zover is, kan de K3-show met Klaasje hopelijk nog voor de zomer doorgaan, zodat we uitgebreid afscheid kunnen nemen van haar."

Studio
Lees ook:
Studio 100 'niet blij' met grove versie K3-lied van rapper

Hoewel de meiden in een interview hebben aangegeven dat ze nooit ruzie hebben, zijn ze in 2020 wel in de verlegenheid gebracht. De Nederlandse rapper Gofast maakte een volgens Studio100 'smakeloze' versie van de hit 'Oya lélé' en dat dit hem niet in dank werd afgenomen, is een understatement. 

Last valt van schouders Klaasje: 'Loop hier al langer mee rond'

02:50
Bron: RTL Boulevard
Meer over