Entertainment

Paris Hilton getuigt tegen kostschool: 'Ben jarenlang gewurgd'

09 februari 2021 05:22 Aangepast: 09 februari 2021 09:39
Paris Hilton Beeld © ANP

Paris Hilton (39) heeft maandag in een rechtbank in de staat Utah een getuigenis afgelegd over haar ervaringen op haar oude kostschool, de Provo Canyon School. Daar zou ze jarenlang zijn geslagen, gewurgd en opgesloten.

"Ik was een kind en werd elke dag weer mensonterend behandeld"

Dat onthulde de realityster vorig jaar in haar YouTube-docu This Is Paris. Na de uitzending van het programma deelden meer oud-leerlingen van de kostschool voor moeilijk opvoedbare kinderen, onder wie Kat von D, hun verhaal over misbruik op de school.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paris Hilton start IVF-traject: 'Ik kan voor een tweeling kiezen'

Paris was maandag één van de drie getuigen die spraken op verzoek van een senator in de staat, die wil dat de regels voor scholen als Provo worden aangescherpt. "Mijn naam is Paris Hilton. Ik spreek vandaag namens de honderdduizenden kinderen die op dit moment in kostscholen over het hele land verblijven", begon ze haar getuigenis volgens People.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paris Hilton wil oude kostschool laten sluiten

De realityster sprak onder meer over de gevolgen van de slechte behandeling die ze kreeg op de school. "Al twintig jaar heb ik steeds dezelfde nachtmerrie waarin ik midden in de nacht wordt gekidnapt door twee vreemden, naakt wordt gefouilleerd en in een instituut wordt opgesloten. Ik zou willen dat deze nare nachtmerrie slechts een droom was, maar dat is 'ie niet."

Paris vertelde dat ze op de school werd afgesloten van de buitenwereld en niet als mens werd behandeld. "Zonder ooit een diagnose te krijgen, werd ik gedwongen medicijnen te slikken waardoor ik me verdoofd en uitgeput voelde. Ik heb elf maanden lang geen frisse lucht gehad. Er was geen privacy: als ik de wc gebruikte of douchte, werd ik in de gaten gehouden. Ik was zestien jaar, een kind, en voelde hun ogen de hele tijd op mijn naakte lichaam gericht staan. Ik was een kind en werd elke dag weer mensonterend behandeld."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paris Hilton-docu bevat knetterende ruzie met vriend Aleks

Mocht je je nou enorm vervelen tijdens de lockdown: Paris Hilton leert je koken. Je ziet het hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore