Entertainment

Deze finalisten strijden om de winst in Heel Holland Bakt 2021

08 februari 2021 14:27 Aangepast: 11 februari 2021 15:34
Beeld © © MAX/Roland J.Reinders

Het is afzien in de 'Heel Holland Bakt'-tent tijdens de zevende aflevering. Niet alleen is het koud, maar strijden er ook nog eens vijf kandidaten om een plek in de finale. Meer dan drie miljoen mensen zien hoe Robèrt van Beckhoven (59) en Janny van der Heijden (66) hun finalisten uitkiezen en twee bakkers naar huis sturen.

De kandidaten van Heel Holland Bakt kunnen de finale al ruiken, maar toch is de laatste uitzending voor maar drie van de in totaal tien kandidaten haalbaar. Na uren bakken bezorgen de bavarois bombe, ringtaartjes en het geometrische spektakelstuk de volgende kandidaten een finaleplaats. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

HHB-kijkers liggen in een scheur door Europese misbaksels

Elizabeth

Doordat Elizabeth (voor de tweede keer) is uitgeroepen tot Meesterbakker van de week, stelt ze haar plek in de finale veilig. De 41-jarige thuisbakker is geboren in de Dominicaanse Republiek, maar groeit op in Aruba. Met haar man en vier kinderen woont ze tegenwoordig in Nederland. Naast haar werk als verpleegkundige in het ziekenhuis is ze druk in de weer met bakken.

Met haar vrolijke persoonlijkheid weet ze al aan het begin van het Heel Holland Bakt-seizoen zichzelf in de harten van de kijker te sluiten. Ook de jury is gek op haar én de exotische smaken die ze steeds in haar baksels verwerkt. Als we door de coronacrisis niet naar Aruba kunnen, haalt Elizabeth Aruba wel naar Nederland.

Elizabeth wist al vóór haar deelname dat ze Heel Holland Bakt zou winnen. Nog even afwachten of ze die belofte in de finale-uitzending inderdaad waarmaakt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Plottwist in Heel Holland Bakt zorgt voor opluchting bij deelnemers

Thijs

De 30-jarige Thijs uit Leiden verwachte ongetwijfeld niet dat hij de finale van Heel Holland Bakt zou halen. Dat komt omdat hij in eerste instantie niet eens wist dat hij mee zou doen. Zijn vrouw gaf hem op en dat was duidelijk een goede keuze. Thijs bakt week na week de sterren van de hemel. Appeltaart, cake of een tulband: hij draait er zijn hand niet voor om. 

In het dagelijks leven werkt de thuisbakker als arts-onderzoeker in het ziekenhuis op de kinderafdeling. Hoe leuk hij het ook vindt om in moeilijke vraagstukken te duiken, zijn creativiteit kan hij pas echt kwijt als hij in de keuken staat. Nu hij eenmaal in de Heel Holland Bakt-tent staat heeft Thijs nog maar één doel voor ogen: de winst mee naar huis nemen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oven voorverwarmen: Heel Holland Bakt nog vijf seizoenen te zien

Eric

Het scheelde een haartje of Eric zou de eindstreep nooit halen. Vanwege ziekte mist hij de kwartfinale, maar in de halve finale keert hij terug en is hij baktechnisch sterker dan ooit. De 53-jarige Fries is daarom nog in de race om Heel Holland Bakt 2020 te winnen en kan de overwinning bijna ruiken. Eric bakt het liefst de hele dag brood, maar in het programma laat hij zien dat hij ook heerlijke baksels kan maken zonder poespas.

Hoewel Eric in het dagelijks leven werkt als grafisch vormgever en graag drumt in een rockband, laat bakken zijn hart sneller kloppen. Ook die van zijn dochter trouwens, want zij heeft het bakgen van hem geërfd. Met zijn eenvoudige en goede smaken hoopt hij in de laatste aflevering de winst in de wacht te slepen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnames Heel Holland Bakt flink op de proef gesteld

Hoe het met de oud-winnaars van het programma gaat, zie je in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore