Entertainment

'Seizoen Wie is de Mol? met alleen grote namen onmogelijk'

08 februari 2021 11:31 Aangepast: 08 februari 2021 12:08
Rik van de Westelaken Beeld © AVROTROS

Elk seizoen doen kijkers van 'Wie is de Mol?' op social media een klaagzang wanneer de deelnemers van het nieuwe seizoen bekend worden gemaakt. Want het woord 'bekende Nederlander' wordt vaak ruim genomen. Presentator Rik van de Westelaken (49) vertelt in de officiële podcast van het programma waarom dat is.

"We willen een variëteit aan kandidaten, het beroemd zijn is geen vereiste"

Volgens Rik is het onmogelijk om een seizoen te maken met alleen maar de grootste sterren van Nederland. "Moet je je voorstellen dat we een seizoen maken met alleen maar wereldberoemde Nederlanders zoals Willeke Alberti, Patty Brard, Gerard Joling, Linda de Mol, Paul de Leeuw. Zie je ons al op Schiphol staan? Nee toch?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rik van de Westelaken laat exclusieve molactie zien

"Wij willen juist niet de wereldberoemde Nederlanders, maar mensen die zich op hun eigen vakgebied onderscheiden", gaat hij verder. "We willen een variëteit aan kandidaten, het beroemd zijn is geen vereiste. Het is leuk als je iemand kent en een klein beetje kan inschatten hoe diegene zijn karakter is, maar zoals ik al zei: de mensen hoeven niet beroemd te zijn. Het is niet per se een voorwaarde, maar het is wel prettig als er een paar bekende gezichten bijzitten die je zou kunnen kennen."

Het belangrijkste volgens Rik is dat iemand het leuk vindt en bereid is het spel op zijn eigen manier te spelen. Welk beroep die persoon heeft, is volgens de presentator minder essentieel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers raken niet uitgepraat over gestuntel Marije in WIDM?

Deze week hoefde er dankzij de keuze van Renée niemand naar huis. Joshua was de laatste afvaller en vertelt in onderstaande video dat hij het niet had zien aankomen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore