Entertainment

Complimentenregen voor The Weeknd na halftime show

08 februari 2021 08:32 Aangepast: 08 februari 2021 09:14
The Weekend Beeld © Getty Images

Op social media is enthousiast gereageerd op het optreden van The Weeknd (30) tijdens de pauzeshow van de Super Bowl.

De Canadese zanger, die eigenlijk Abel Tesfaye heet, legde naar verluidt miljoenen dollars bij om de show die hij voor ogen had neer te zetten. The Weeknd pakte dan ook flink uit met het decor en een enorme groep achtergronddansers. Hij kwam op tegen een Las Vegas-achtergrond, zong 'Can't Feel My Face' vanuit een verlicht doolhof en voor het slotnummer 'Blinding Lights' was bijna het hele footballveld gevuld met achtergronddansers die dezelfde kleding droegen als The Weeknd, maar een masker over hun gezicht droegen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veel Amerikanen missen aanvang Super Bowl door technische problemen

Dat laatste was een verwijzing naar de opvallende look die The Weeknd zich het afgelopen jaar tijdens de promotie van zijn album After Hours vaak heeft aangemeten. Zo verscheen hij bij de American Music Awards met zijn hoofd in het verband en zijn gezicht vol pleisters. In de video clip van 'Save Your Tears' die vorige maand uitkwam, droeg de zanger protheses waardoor het leek alsof hij flink wat plastische chirurgie had laten doen.

Alhoewel veel fans stiekem op enkele gastartiesten hoopten, heeft The Weeknd zich aan zijn woord gehouden en een solo-optreden gegeven tijdens de halftime show.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen special guests bij Super Bowl-optreden The Weeknd

Memes

Op Twitter werd ook gegrapt over het optreden, zo was een van de decors voer voor talloze memes. The Weeknd wandelde tijdens 'Can't Feel My Face' door een verlicht spiegeldoolhof en trok daarbij op een bepaald moment een verward hoofd dat groot in beeld was. Kijkers kozen ervoor dat beeld op pauze te zetten en grappige teksten te bedenken bij een foto daarvan.

De foto werd veelvuldig voorzien van komische teksten. "Wat mijn collega's zien tijdens zoom-vergaderingen wanneer ik denk dat mijn camera uitstaat", grapte een twitteraar. "De foto's op mijn iPad als ik hem heb afgepakt van mijn kleuter", schreef een ander. "Wanneer je met je ouders probeert te FaceTimen", deelde weer iemand.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Weeknd kondigt extra concert in Ziggo Dome aan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore