Ga naar de inhoud
Entertainment

'Zoektocht naar Amerikaans echtpaar in zaak Ivana Smit gestart'

De Maleisische politie is op zoek naar het Amerikaanse echtpaar met wie het Nederlandse model Ivana Smit contact had vlak voor haar dood, eind 2017. Dat staat in een processtuk in de zaak die de familie van Smit tegen de politie is begonnen, meldt haar Nederlandse advocaat Sébas Diekstra.

In het stuk staat dat de politie contact heeft gezocht met Interpol om de verblijfplaats van het stel te achterhalen. Volgens de familie zijn er destijds ernstige fouten in het politieonderzoek naar de doodsoorzaak van Smit gemaakt, daarom hebben ze een procedure tegen de Maleisische politie aangespannen.

Vader
LEES OOK:
Vader model Ivana Smit zint op wraak

De jonge vrouw overleed na een val van de twintigste verdieping van een flat in Kuala Lumpur, nadat ze de avond had doorgebracht met de Amerikanen Alex en Luna. Haar familie gelooft niet dat er sprake is van een ongeluk, wat de rechtbank eerder oordeelde. Het gerechtshof oordeelde echter eind 2019 dat de 18-jarige Smit "omkwam door het handelen van derden". Het onderzoek is daarop heropend, de politie spreekt inmiddels van een 'moordonderzoek'.