Entertainment

Deze Love Islander maakt indruk met nieuwe kant van zichzelf

05 februari 2021 15:00 Aangepast: 12 februari 2021 14:36
Love Island UK Beeld © Getty Images

Laten we even heel eerlijk zijn: met de reputatie van deelnemers van 'Love Island' zit het (vooral ná hun deelname) niet per se altijd goed. Maar er is één iemand die zich heeft herpakt en juist een andere kant laat zien. Sterker nog, een kant waar we nog iets van opsteken ook.

En dat we dat kunnen zeggen over een realityster uit een datingprogramma is toch best... verrassend. Maar toch is het zo: Alex George uit het vierde seizoen van de Britse variant van Love Island gebruikt zijn platform voor een goed doel. In de jaren na de datingshow begon hij met de opleiding tot arts, en sinds de coronapandemie neemt hij zijn volgers mee bij zijn dagelijkse werkzaamheden in het (overbezette) ziekenhuis. Hij laat zien hoe heftig de situatie is, met overwerkte artsen en verpleegkundigen, en geeft op TikTok meer verdieping met informele video's over bijvoorbeeld de symptomen van het virus of het opbouwen van je weerstand.

En dat is beter dan het delen van kortingscodes voor een maaltijdbox, wat we toch de meeste deelnemers van realityshows zien doen. Petje af dus voor deze 30-jarige arts uit Wales, die hierdoor zijn reputatie van de-jongen-die-Alexandra-zonder-pardon-dumpte achter zich kan laten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Imen van Love Island zet streep onder vriendschap Raphaëlla

Deze week is Alex zelfs door premier Boris Johnson benoemd tot jonge ambassadeur voor mentale gezondheid van de regering en ging hij met hem in gesprek over dat onderwerp. De benoeming komt niet alleen door zijn inzet rondom het coronavirus, maar óók Alex' inspanning om mentale gezondheid bespreekbaar te maken na de tragische dood van zijn broertje Llŷr, die vorig jaar zelfmoord pleegde.

Maar dat is (nog steeds) niet alles. De Love Islander heeft ook in de frontlinie gewerkt voor het nationale ziekenfonds in Engeland, waarbij hij de bevolking op de hoogte hield van de situatie in de ziekenhuizen en hen motiveerde om de zware lockdown vol te houden, terwijl hij ondertussen het zware verlies van zijn broertje moest verwerken. 

Kortom: wat hij het afgelopen jaar heeft gedaan, veegt alles wat er op Love Island is gebeurd in één klap van tafel. Onze follow heeft-ie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Love Island-ster Alex George 'gebroken' na overlijden broertje

Ook in Nederland zijn reality- en datingshows megapopulair. Om dit moment genieten we van Temptation Island, waarin single Liyah een grote rol speelt. In onze serie Love Therapy doet ze een boekje open. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore