Entertainment

Slag om de Schelde gaat naar Netflix

04 februari 2021 14:00 Aangepast: 05 februari 2021 12:04
Acteur Gijs Blom in De Slag om de Schelde. Beeld © Mark de Blok

Enkele grote Nederlandse films, die nog niet in de bioscoop te zien zijn geweest, verschijnen dit jaar al op Netflix. Dat maakte de streamingdienst donderdag bekend tijdens een perspresentatie.

Zo ook De Slag om de Schelde, de duurste Nederlandse film in vijftien jaar tijd. De oorlogsfilm beleefde vlak voor de lockdown een grote première, maar de release moest worden uitgesteld omdat de bioscopen dicht moesten. De film zal na de release op het witte doek te streamen zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anna Drijver en Elise Schaap komen samen met nieuwe Netflix-serie

Ook de nog niet verschenen film Mijn beste vriendin Anne Frank, over de beste vriendin van Anne, maakt dit jaar al zijn debuut op de streamingdienst. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de nieuwe romantische komedie Just Say Yes, met onder anderen Yolanthe Cabau en Jim Bakkum, dit jaar op Netflix komt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cast The Sandman bekendgemaakt door Netflix

Netflix kondigde donderdag eveneens aan dat de speelfilm Buladó, de Nederlandse inzending voor de Oscars, vanaf 5 maart te streamen is. Ook werd bekendgemaakt dat het derde deel van de familiefilm Misfit vanaf 23 april online staat en dat wordt gewerkt aan een spin-off. Kijkers staan in 2021 ook onder meer de Undercover-spinoff Ferry, de serie Dirty Lines en de eerste Nederlandse Netflix-original film Forever Rich te wachten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore