Entertainment

Nieuwe Videoland-docu laat wereld achter Crystal Meth zien

03 februari 2021 15:25 Aangepast: 03 februari 2021 15:26
Breaking Meth Beeld © Videoland

Jessica Villerius heeft weer een parel van een documentaire geproduceerd: 'Breaking Meth'. Deze Videoland Original laat de opkomst, het gevaar én de bestrijding van het levensgevaarlijke Crystal Meth zien.

"Het is een schimmige wereld waarin eenzaamheid en onzekerheid een grote rol lijken te spelen"

Vorig jaar werden er maar liefst 32 Methamfetamine labs opgerold in ons land, terwijl die twee jaar eerder nauwelijks werden gevonden. Hoe vernietigend deze drugs zijn, laat de 53-jarige Rick in de docu zien: hij is al twintig jaar verslaafd aan wat hij 'Tina' - een koosnaampje voor Crystal Meth - noemt.

De documentaire geeft een 360 graden kijk op dit voor Nederland best nieuwe fenomeen: van de gebruikers van de drugs, tot de speciale eenheden die deze labs leegtrekken. Dat gebeurt nu bijna wekelijks. Maar ook: wat hebben Mexicaanse kartels eigenlijk te maken met de productie in Nederland, en hoe zuiver is de meth die je hier op straat koopt? 

Breaking Meth Breaking Meth
Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Derde seizoen Mocro Maffia verbreekt records bij Videoland

Docu-maker Jessica Villerius had het idee voor de serie al langer in haar hoofd. "Bijna twee jaar geleden begon het me op te vallen dat de drugs steeds vaker in Nederland werden aangetroffen, maar dat er nog maar weinig over bekend was. Vooral over de gebruikers en hun motieven wisten we weinig. Het is een schimmige wereld waarin eenzaamheid en onzekerheid een grote rol lijken te spelen, iets waar kartels en dealers misselijkmakend handig gebruik van maken."

De Videoland Original Breaking Meth, geproduceerd door Posh Productions en geregisseerd door Jessica Villerius, is vanaf vandaag - woensdag 3 februari - exclusief te zien bij Videoland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Videoland komt met documentaire over OnlyFans

Ook het nieuwe seizoen van Mocro Maffia staat op Videoland. De hoofdrolspelers vertellen er bij ons over in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore