Entertainment

Britten tonen waardering voor overleden coronaheld Tom Moore

03 februari 2021 14:14 Aangepast: 03 februari 2021 14:27
Tom Moore Beeld © ANP

De Britse premier Boris Johnson (56) heeft een 'nationaal applaus' afgekondigd voor de overleden oorlogsveteraan Tom Moore. In de Britse Tweede Kamer riep hij het hele land op om woensdagavond om 18.00 uur te klappen voor de man die miljoenen inzamelde voor de strijd tegen corona.

"We hebben nu allemaal de gelegenheid om onze waardering voor hem en alles waar hij voor stond te tonen"

"Hij haalde het allerbeste in ons allemaal naar boven en dat zal hij bij de komende generaties ook blijven doen", vertelt Johnson. "We hebben nu allemaal de gelegenheid om onze waardering voor hem en alles waar hij voor stond te tonen. Daarom moedig ik iedereen aan om mee te doen aan een nationaal applaus voor Tom en alle zorgmedewerkers voor wie hij zich inzette."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Geliefde Britse oorlogsveteraan Tom Moore (100) overleden aan corona

De 100-jarige Tom Moore werd kort geleden opgenomen in het ziekenhuis. Hij had volgens familie de afgelopen weken een longontsteking. Daarom was hij nog niet gevaccineerd tegen Covid-19.

De veteraan werd vorig jaar wereldberoemd toen hij al wandelend door zijn achtertuin ruim 38 miljoen pond inzamelde. Moore scoorde later ook nog een nummer 1-hit met 'You'll Never Walk Alone'. De Britse koningin Elizabeth heeft hem voor zijn inzamelingsactie tot ridder geslagen. Vliegtuigen van de Britse luchtmacht vlogen als eerbetoon over zijn huis en hij kreeg de eretitel van kolonel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beroemde veteraan Tom Moore (100) geridderd door de Queen

Over de wandelveteraan wordt ook een film gemaakt, zo werd eerder bekend. Moore was erg enthousiast over de biopic die later dit jaar moet verschijnen. Hij had zelfs al een idee wie hem zou moeten spelen. "Ik ken geen 100-jarige acteurs, maar ik weet zeker dat Michael Caine of Anthony Hopkins het geweldig zouden doen als ze zichzelf ouder zouden willen maken."

ANP/ RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore