Ga naar de inhoud
Entertainment

Willem-Alexander vertelt hoe lockdown in Huis ten Bosch verloopt

Koninklijke familie Beeld © ANP

Ook koning Willem-Alexander (53) videobelt flink wat af de laatste maanden. Gisteren had hij een gesprek met voorzitters en vertegenwoordigers van sportclubs in Eindhoven, maar dat ging niet alléén over sport.

"Hebben we nooit van u gehoord Majesteit, voor welke club u bent?"

Koning Willem-Alexander laat zich van meest fanatieke kant zien

04:01

Zo vertelt de Koning over zijn eigen lockdown-activiteiten, de invulling van Koningsdag dit jaar en voor welke voetbalclub hij nou eigenlijk is. "Hebben we nooit van u gehoord Majesteit, voor welke club u bent?", zo doet Jac Rooijmans een gooi in de online meeting. "Het was een mooi weekend", reageert de Koning met een lach. Hij doelt op de winst van Ajax.

'Koningspaar
Lees ook:
'Koningspaar na 19 jaar huwelijk nog steeds aan elkaar gewaagd'

En, koninklijk of niet, ook het gezin van Willem-Alexander moet dealen met de restricties die de lockdown met zich meebrengt. Zo vertelt hij dat zijn dochters nog wel hockeytraining hebben, maar geen wedstrijden spelen. Daarnaast proberen ze zoveel mogelijk buiten te bewegen samen, bijvoorbeeld op het strand. "We komen veel buiten, gaan fietsen, de stad in en dat soort dingen." 

Koningin
lees ook:
Koningin Máxima betrapt op online shoppen tijdens Zoom-meeting

Ook laat hij nog iets los over Koningsdag dit jaar, dat er anders uit zal gaan zien. "Het wordt een fysiek aanwezig zijn met een verder digitale verspreiding over het land heen. Zo'n soort combinatie. De precieze vorm hangt natuurlijk ook heel erg af van wat er op dat moment precies kan. Dat blijft nog tot het laatste moment ter echte invulling eigenlijk. We zijn ermee bezig, meer kunnen we nu nog niet zeggen." Achter de schermen wordt aan een innovatieve manier gewerkt om Koningsdag met de dan geldende maatregelen door te kunnen laten gaan. 

Gisteren waren Willem-Alexander en Máxima negentien jaar getrouwd. Volgens Marc van der Linden zijn ze nog steeds aan elkaar gewaagd.

'Koningspaar na 19 jaar huwelijk nog steeds aan elkaar gewaagd'

03:40