Entertainment

Déze BN'ers zijn allemaal te horen in hun eigen podcast

07 februari 2021 12:00 Aangepast: 07 februari 2021 16:30
Beeld © ANP

Podcasts luisteren is het nieuwe lezen. En de podcasts rijzen dan ook de pan uit. Ook bekende Nederlanders staan te springen om er een op te nemen. RTL Boulevard heeft een greep gedaan uit de vele podcasts met bekende Nederlanders.

Gordon en Don Diablo

Gordon en dj Don Diablo slaan de handen ineen voor een nieuwe podcast. In GorDonDiablo geven de twee hun mening en visie over alles wat hen bezighoudt. De achtdelige serie is op maandag 1 februari van start gegaan. De podcast wordt opgenomen in de thuisstudio van Don Pepijn Schipper, zoals de dj voluit heet. 'Een bijzondere combinatie van indringende diepgang tot flauwe schijtlolligheid', luidt de omschrijving. Een preview zie je hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Gordon en Don Diablo starten podcast

Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema

Misschien wel de meest populaire podcast van het moment is die van Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema. De twee zijn al bevriend sinds hun jeugd en praten in hun programma over van alles en nog wat, zoals hun studententijd bij het corps, maar ook actuele zaken. Jaap en Sander raken ook met enige regelmaat in opspraak door hun niet al te bescheiden mening. Gelukkig kunnen de heren, zoals ze zichzelf noemen, ook met een knipoog naar zichzelf kijken. Benieuwd naar een stukje Zelfspodcast? Je ziet het hieronder.

Jaap Reesema en Kim Kötter

Jaap Reesema heeft de smaak te pakken, want hij is ook een podcast begonnen met zijn grote liefde Kim Kötter. De twee praten in To Due Date over alles rondom de zwangerschap van Kim: samen verwachten zij hun derde kindje. Jaap en Kim beantwoorden vragen van de luisteraars, maar óók van henzelf. Want Jaap heeft heel eerlijk toegegeven dat hij helemaal niet zo betrokken was tijdens de eerste twee zwangerschappen van zijn liefje. Dat pakt hij nu dus helemaal anders aan.

Hieronder zie je een stukje van To Due Date.

Domien Verschuuren

Seks, drugs en tuinieren. Het is slechts een greep uit de vele gespreksonderwerpen die vrienden en collega's Chris Bergström, Bas Louissen en Domien Verschuuren tot nu toe met elkaar hebben gehad in hun gezamenlijke podcast. De drie radiomakers geven zich helemaal bloot in tweewekelijkse afleveringen van Man man man, de podcast.

Hieronder zie je een fragment.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Chris, Bas en Domien gaan podcast vaker uitbrengen

Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius

Sinds kort recenseren Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius van álles in hun podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets. Zo hebben ze het met elkaar over wat ze van slapen vinden, of besproken. En onlangs is het eerste relletje rondom de podcast ontstaan nadat Aaf wat te zeggen had over Loretta Schrijver en in het bijzonder de sfeer in Koffietijd.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Aaf Brandt Corstius voelde rare sfeer bij Loretta in Koffietijd

Ruud de Wild

Wie inmiddels niet meer weg te denken is met zijn podcast op streamingsdiensten, is Ruud de Wild. Zijn 30 Minuten Rauw is inmiddels een begrip. In deze serie gaat Ruud in gesprek met een bijzondere gast. Aan het begin wordt de wekker gezet op dertig minuten. In die tijd stelt Ruud vlijmscherpe vragen aan zijn of haar gast. Geen onderwerp wordt geschuwd. Het resultaat van ieder gesprek is naderhand ongecensureerd terug te luisteren. Laatst was ook radio-collega Edwin Evers bij Ruud te gast:

Koos van Plateringen

In de podcast Eerlijk Over Alcohol praat Koos van Plateringen over de alcoholverslaving die hij had. “Alcohol was als een vriend die in de loop der jaren steeds meer het slechtste in mij naar bovenhaalde. Mijn leven is de afgelopen jaren enorm veranderd. En eigenlijk alleen maar positief. Altijd fris, altijd helder. Ik voel meer, ik ervaar meer, ik leef meer!" aldus een nuchtere Koos. Er zijn ook regelmatig bekende Nederlanders te gast die vertellen over hún alcoholgebruik. Zo onthulde Thomas Berge in gesprek met Koos ooit wel een fles wodka per dag te drinken. Een voorproefje krijg je hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Thomas Berge: 'Ik dronk een fles wodka per dag'

Kaj Gorgels en Monica Geuze

In Geuze & Gorgels praten beste vrienden Monica Geuze en Kaj Gorgels over alles wat hen bezighoudt. Of het nou gaat om influencen, vloggen, presenteren, muziek maken, een theatershow schrijven, typetjes doen of een kind opvoeden. Monica en Kaj vinden dat ze elkaar te weinig zien en maken één keer per week tijd voor elkaar om eens goed bij te praten. Hoe fijn dat de rest van Nederland telkens mag meeluisteren.

Roel van Velzen

In Roels Sofasessies praat Roel van Velzen over hoe het is om gescheiden te zijn. Zelf is hij sinds april 2019 gescheiden van de moeder van zijn twee kinderen en inmiddels heeft hij een nieuwe vriendin. Er komt een hoop bij kijken als de kinderen soms bij jou, maar soms ergens anders wonen. Hoe regel je dat nou allemaal? In zijn podcast praat hij erover met andere bekende collega's, die ook gescheiden zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore