Entertainment

Johnny Depp volgende maand weer voor de rechter

02 februari 2021 20:58 Aangepast: 02 februari 2021 21:27
Johnny Depp Beeld © ANP

Johnny Depp (57) heeft volgende maand weer een afspraak met de rechter. Ergens tussen 15 en 31 maart vindt er een hoorzitting plaats van het Britse hooggerechtshof over het heropenen van de rechtszaak die de acteur had aangespannen tegen 'The Sun' om het gebruik van de term 'vrouwenmishandelaar', melden Britse media.

De acteur kreeg in november te horen dat onvoldoende was bewezen dat er in de zaak sprake was van smaad omdat er genoeg bewijs was dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard mishandelde. De acteur wilde in hoger beroep gaan tegen de uitspraak, maar dat werd afgewezen. Depp stapte daarom naar het hooggerechtshof omdat hij wil dat de zaak wordt heropend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Eén van deze acteurs neemt Willy Wonka-rol over van Johnny Depp'

Tijdens de hoorzitting volgende maand krijgt hij de kans opnieuw zijn verhaal te doen en (nieuw) bewijs aan te leveren dat hij zijn ex niet heeft mishandeld en dat The Sun dus wel smaad heeft gepleegd. Ook het dagblad mag bewijs aanleveren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaten Johnny Depp in de verdediging: geen eerlijk proces

De juridische strijd tussen Johnny en Amber, die elkaar beschuldigen van mishandeling en zelf ontkennen losse handjes te hebben, is sowieso nog niet voorbij. De acteur sleepte zijn ex voor de rechter na een artikel dat ze schreef over de vermeende mishandeling, waarna zij hem ook aanklaagde. Die zaak staat voor later dit jaar gepland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore