Entertainment

Bettina Holwerda ging compleet naakt op podium: 'Dingetje hoor'

02 februari 2021 17:05
Bettina Holwerda Beeld © ANP

Voor de musical 'Hair' ging Bettina Holwerda Bakkum (41) jaren terug tot het uiterste. De vrouw van Jim (33) stond in haar blootje op de planken voor de show én de repetitie. Op Instagram blikt ze terug op de minder prettige onderdelen daarvan.

"Dat voelt heel tegennatuurlijk"

Bettina wil een verhaaltje vertellen over 'je broek naar beneden trekken, terwijl er zeer veel mensen naar je kijken' op Instagram. Dat deed ze op 28-jarige leeftijd namelijk voor de musical Hair en op social media vertelt ze hoe dat er écht aan toe ging. Het muziekspektakel is 'veel meer' dan alleen naakt, maar Bettina vond het desalniettemin intens. 'Ik had van alle kanten al gehoord dat iedereen een mail had gekregen waarin stond dat je volledig naakt moest in de voorstelling. Ik had die mail niet gekregen, dus dacht ik (tegen beter weten in) dat dat niet voor mij gold.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bettina Holwerda blikt terug op ontmoeting met haar liefde Jim

Toen brak de blote, eh, grote dag aan. 'Ik heb geen hap meer gegeten', vertelt ze over het moment dat ze doorhad dat het echt ging gebeuren. De musicalster moest 'tussen grauwe betonnen muren' en 'onder tl-lampen' haar boeltje showen. 'Topless is tot daar aan toe, maar je onderbroek naar beneden trekken in zeer slecht, fel licht, terwijl er vele mensen naar je kijken is een dingetje hoor. Dat voelt heel tegennatuurlijk.' Bettina was helemaal kapot na die scène, schrijft ze.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote dag voor zoontje Jim en Bettina

'Eenmaal in het theater was het naakte gedeelte prima', aldus Bettina. 'De zaal is een zwart gat, dus dat voelt veel vrijer en het werd ook snel heel normaal.' Met haar zendertje probeerde ze haar 'kroonjuwelen' te verdoezelen en met de lange lokken kon haar boezem bedekt worden. Dat vond ze wel zo prettig. 'Vooral als er bekenden in de zaal zaten. Op rij één of zo.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen liefde op het eerste gezicht voor Jim en Bettina

Bij de musical Grease liep ze wat later haar grote liefde Jim tegen het lijf. In de video hieronder vertelt het stel hoe lang het duurde voor Bettina tijd had om zijn theatershow te komen bekijken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore