Entertainment

Nieuw seizoen Love Island wordt 'grootste en duurste' ooit

01 februari 2021 17:41 Aangepast: 01 februari 2021 17:43
Love Island UK Beeld © ITV Global Entertainment Ltd

Pandemie of niet: 'Love Island UK' gaat door. En hóe. Producenten van het progamma zijn bereid bakken geld in te zetten om de opnames te kunnen garanderen en er 'de grootste show uit de geschiedenis' van te maken.

"Er zijn discussies over het budget, maar het wordt ongetwijfeld het grootste seizoen ooit"

Het datingprogramma werd afgelopen zomer afgeblazen door het coronavirus. Om te voorkomen dat dat nogmaals gebeurt, zijn makers bereid om flinke bedragen in te zetten, zodat de veiligheid van deelnemers én de opnames gewaarborgd worden.

Zo worden er extra veel singles gecast en ingevlogen - drie keer meer deelnemers dan bij een normaal seizoen - zodat er reserves zijn mocht iemand ziek worden. Duur grapje. Ook moet iedereen voordat de opnames starten eerst in quarantaine op locatie, wat betekent dat er extra hotelkamers moeten worden geboekt. Nog een duur grapje.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Remco van Love Island stelt ein-de-lijk zijn vriendin voor

Maar dat belooft wel wat. "Er zijn discussies over het budget, maar het wordt ongetwijfeld het grootste seizoen ooit", zo zegt een insider. Volgens de voice-over van de Britse versie van het programma bestaat ook de optie om de opnames binnen Groot-Britannië te doen plaatsvinden vanwege Covid. "Laten we zien wat er gebeurt", zo zegt hij erover. "Ik heb geen idee, maar het zou best vermakelijk zijn om deelnemers op het Britse strand te zien. Dat ze niets kunnen eten, omdat meeuwen het van hun bord eten..."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Berichtje! Fabrizio is aan het daten met déze Love Island-ster

Naast dit reguliere seizoen komt er nóg een serie rondom de populaire datingshow, en die is vanaf vandaag al te zien op Videoland. In Love Island UK: What Happened Next? zien we hoe het nu gaat met oud-deelnemers. Wat is er van hen geworden? Sommigen hebben een modellencontract in de wacht gesleept, anderen zijn bezig met een kledinglijn. En weer anderen hebben een gezin gesticht, of het tegenovergestelde: blijven de eeuwige vrijgezel uithangen. Iedereen is afkomstig uit de eerste zes seizoenen van Love Island UK, waarin 187 jonge singles op zoek gingen naar de liefde. 

Ook de Nederlandse versie van Love Island is spraakmakend. Zo werd Remco geconfronteerd met een vriendin in Nederland, zoals te zien is in de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Imen van Love Island zet streep onder vriendschap Raphaëlla

Love Island UK: What Happened Next is vanaf vandaag in één keer te bekijken op Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore