Entertainment

Kate Middleton vindt thuisonderwijs 'uitputtend'

29 januari 2021 18:40
Kate Middleton William famile Beeld © Getty Images

Koninklijk of niet, ook de hertogin van Cambridge Kate Middleton (39) moet haar kids gewoon thuis lesgeven. Ze sprak erover tijdens een videogesprek met andere ouders en zegt 'doodop' te zijn.

"Ook ben ik een kapper geworden, tot grote schrik van mijn kinderen toen ik hun haren knipte"

Kate was in gesprek met drie ouders, wiens kinderen op een basisschool in Londen zitten. Ook docent Melissa Loosemore was erbij, die met de groep tips deelde voor het thuisonderwijs en hen verschillende opdrachten gaf. Zo vroeg ze één woord op te schrijven die het ouderschap tijdens deze pandemie voor hen feilloos omschrijft. 

'Uitputtend', zo schreef de hertogin op. De anderen noteerden 'hectisch', 'geduld' en 'uitdagend'. Kate: "Ik denk dat je in je rol als ouder al bepaalde, dagelijkse taken hebt en we er tijdens de lockdown nog meer rollen bij hebben gekregen. Rollen waarbij anderen ons normaliter zouden helpen of supporten."

Ze lacht: "Zo ben ik een kapper geworden, tot grote schrik van mijn kinderen toen ik hun haren knipte." Ze gaat verder: "En we zijn opeens leraar. Persoonlijk voelt het voor mij alsof ik in zo veel verschillende kanten wordt geduwd, en je doet bij alles je best, maar aan het eind van de dag ben ik compleet uitgeput." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kate Middleton laat wederom iets los over situatie kinderen thuis

Prins George (7), prinses Charlotte (5) en prins Louis (2) moeten het dus sinds de pandemie doen met moeder Kate als lerares, een taak die ze - zo zegt ze zelf - niet altíjd goed doet. Als de ouders haar vragen welk cijfer ze zichzelf zou geven voor rekenen, zegt ze: "Een -5."

De hertogin vertelt daarnaast dat ze de meeste tijd tijdens de lockdown spendeert in het landhuis Amner Hall in Norfolk, en noemt haar man William (38) haar grootste support tijdens de pandemie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geheime docu Brits koningshuis op mysterieuze wijze online gezet

Om mentale problemen te voorkomen drong Kate er tot slot op aan om in gesprek te blijven met je vrienden en familie. "Als je je eigen ervaringen kunt delen met anderen die hetzelfde meemaken, voelt het minder zwaar en voel je je minder geïsoleerd, dus het is echt belangrijk om contact met ze te zoeken."

Het zou lang niet altijd soepel lopen tussen schoonzusjes Meghan Markle en Kate Middleton, maar van een oorlog blijkt toch geen sprake: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore