Ga naar de inhoud
Entertainment

Alberto Stegeman na Dit was het nieuws: 'Ik schaam me diep'

Beeld © ANP

Alberto Stegeman (49) heeft gisteravond tot zijn grote spijt een ietwat gênante onthulling gedaan in 'Dit was het nieuws'. De onderzoeksjournalist gaf toe dat hij tijdens de opnames van 'Undercover in Nederland' op een heel ongelukkig moment hoognodig zijn behoefte moest doen. "Ik heb altijd tegen mijn collega’s gezegd: je mag dit aan niémand vertellen."

"Ik schaam me diep"

Alberto had 'ja' gezegd tegen het jubilerende AVROTROS-programma, omdat hij graag eens zijn grappige kant wilde laten zien. De presentator vertelde dan ook openlijk over dat hij vlak voor de opnames van zijn programma steevast naar de wc moet. "De hele dag zit je daar met zijn allen", vertelde hij over het feit dat de makers vaak uren in de auto moeten wachten tot iemand komt opdagen. "Je kunt ook niet plassen, dus ik drink amper water. Ik maak alleen een klein beetje mijn lippen nat. Je wilt niet naar buiten. En dan komt de spanning van het moment, dan gaan we het doen en dan... dan moet ik."

Alberto
LEES OOK:
Alberto Stegeman hoort of plaatsen nepbom strafbaar is

De 49-jarige vertelde later over die éne keer dat hij zelfs van spanning moest poepen, waarbij hij zelfs het toilet niet haalde. "Het is echt waar wat ik nu zeg, maar ik weet niet of ik dit moet zeggen...", vertelt hij na enige aarzeling in het programma. "In april komt er een aflevering van Undercover in Nederland met een aanhouding. Twintig minuten voor de opname ben ik uit de auto gestapt. De politie was erbij. Ik zei: 'Ik moet nu'. Toen ben ik uit de auto gesprongen, een bosje in gelopen. Toen heb ik daar gepoept. Daarna ben ik weer teruggegaan naar de auto en heb ik die gast laten aanhouden."

Toch was Alberto niet heel tevreden met zijn onthulling. Hij had dan ook nooit verwacht dat hij voor het oog van 1,1 miljoen kijkers zoiets zou vertellen. "Ik schaam me diep", geeft hij toe. "Ik heb altijd gezegd tegen mijn collega’s: je mag aan niémand dit verhaal vertellen."

Alberto
LEES OOK:
Alberto Stegeman teleurgesteld in Peter R.: 'Respectloos'

Vorig jaar was de journalist in opspraak nadat hij een nepbom had geplaatst op een kazerne in zijn programma. Peter R. de Vries vond hier wat van...

Peter R. en Alberto hard tegen hard over 'nepbom': 'Schijnnieuws'

05:46