Entertainment

Wanten Bernie Sanders halen 1,5 miljoen op voor goede doel

28 januari 2021 14:49
Bernie Sanders tijdens de inauguratie van Joe Biden. Hij was erg populair onder jongeren. Beeld © Getty Images

Bernie Sanders (79) was dé viral hit tijdens de inauguratie van Joe Biden (78) op 20 januari. De wanten die hij aanhad tijdens het evenement leverden hem in combinatie met zijn houding en scheve mondkapje talloze memes op. Die zorgden op hun beurt weer voor een hele reeks producten met de betreffende foto erop. De senator bood die ook aan op zijn eigen site en de verkoop daarvan heeft binnen een week maar liefst 1,5 miljoen euro opgebracht. Dat bedrag wordt in zijn geheel geschonken aan het goede doel.

"We zijn blij dat we mijn internetfaam kunnen gebruiken om inwoners van Vermont in nood te helpen"

De liefdadigheidsinstellingen van Vermont, de thuisstaat van senator Bernie, kreeg een flinke verrassing. De verkoop van producten met de foto waarop Bernie onderuitgezakt met wanten aan de inauguratie van Joe Biden bekijkt, heeft anderhalf miljoen euro opgeleverd. De eerste voorraad merchandise van de Amerikaanse senator ging als warme broodjes over de toonbank en was binnen een halfuur uitverkocht. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inauguratie-ster Amanda Gorman tekent modellencontract

Op zijn webshop werden t-shirts, truien en stickers van Bernie's beroemde foto verkocht. Nadat de eerste voorraad er als een razende doorheen ging, werd die afgelopen weekend weer aangevuld. Ook daar is niets meer van over. Bernie laat weten onder de indruk te zijn 'van de creativiteit van zoveel mensen', refererend aan de legio memes die over hem zijn gemaakt. "We zijn blij dat we mijn internetfaam kunnen gebruiken om inwoners van Vermont in nood te helpen."

Al waren Bernies wanten na de inauguratie veelbesproken, onze Leco raakte vooral niet uitgepraat over de kleding van First Lady dr. Jill Biden:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore