Ga naar de inhoud
Entertainment

Top 40-publieksprijzen voor Davina Michelle en Snelle

Davina Michelle Beeld © ANP

Miss Montreal, DI-RECT en Davina Michelle hebben de nationale publieksprijzen bij de Top 40 Awards op hun naam geschreven. Dua Lipa won de enige internationale prijs die door het publiek werd bepaald.

"Er gebeurde daarna iets met het nummer dat we vooraf nooit hadden kunnen bedenken"

De Beste Zangers-hit 'Door De Wind' van Miss Montreal werd uitgeroepen tot beste Alarmschijf van 2020 en 'Soldier On' van DI-RECT werd verkozen tot beste coronasoundtrack.

Sanne Hans vertelt waarom ze zó emotioneel werd bij Beste Zangers

01:49

De mannen van DI-RECT reageerden blij na ontvangst van de award. "Het is een publieksprijs dus dat betekent dat heel veel mensen er steun aan hebben gehad", zei gitarist Spike. "We hebben 'Soldier On' geschreven voor corona uitbrak en voor we er allemaal in zaten. Er gebeurde daarna iets met het nummer dat we vooraf nooit hadden kunnen bedenken."

DI-RECT-zanger
Lees meer:
DI-RECT-zanger Marcel Veenendaal in de lappenmand

Ondanks dat er nauwelijks liveoptredens waren afgelopen jaar werden er ook prijzen verdeeld voor beste liveacts. Davina Michelle, die vorig jaar nog de Top 40 Award voor beste artiest van 2019 binnen harkte, won in de nationale categorie. Snelle en Dua Lipa zijn tijdens de uitreiking van de Top 40 Awards uitgeroepen tot respectievelijk Beste Nationale en Beste Internationale Artiest van 2020. Zij scoorden het afgelopen jaar het beste in de Top 40.

Droom
Lees ook:
Droom rapper Snelle komt uit: 'Eerste huis gekocht!'

De prijs voor grootste nationale hit ging naar Racoon. De Zeeuwse band maakte afgelopen jaar een Nederlandstalige comeback met de single 'Het is al laat toch'. Het nummer werd prompt hun grootste succes tot nu toe. Op internationaal vlak was de grootste hit voor 'Blinding Lights' van The Weeknd. De Canadees voerde in december ook al de jaarlijst aan.

De Top 40 Awards worden dit jaar voor de derde keer uitgereikt, ditmaal zonder publiek. Tijdens de ceremonie worden artiesten beloond op basis van hun prestatie in het voorgaande jaar.