Ga naar de inhoud
Entertainment

Tijl Beckand over Slimste Mens-kritiek: 'Ik speelde blufpoker'

Beeld © RTL

Tijl Beckand (46) zat afgelopen week in meerdere afleveringen van de finaleweek van 'De Slimste Mens', maar een groot deel van het publiek was daar niet blij mee. Tijl kreeg bakken kritiek over zich heen en werd zelfs 'onsportieve eikel' genoemd. Gisteravond in 'Jinek' reageerde Tijl daarop.

"Ik vond het leuk om een beetje te spelen"

Presentatrice Eva Jinek vraagt Tijl direct op de man af waarom hij De Slimste Mens niet heeft gewonnen. "Rob Kemps was gewoon beter. Ik heb er enorm van genoten, van alles wat er omheen gebeurde. Ik kijk veel De Slimste Mens en je ziet heel veel dezelfde types kandidaten. Ik vond het leuk om een beetje te spelen", antwoordt Tijl daarop.

'Onsportieve
lees meer:
'Onsportieve eikel' Tijl Beckand reageert op kritiek De Slimste Mens

Vervolgens snijdt Eva een column van Angela de Jong aan, waarin gezegd wordt dat de roem Tijl naar zijn hoofd is gestegen. Daar begint Tijl om te lachen. "Ik heb een beetje gereld. Ik heb een beetje blufpoker gespeeld. Rob Kemps was de gedroomde winnaar. Dat is fantastisch."

De uiteindelijk winnaar van het programma is dus Rob Kemps, bekend van de Snollebollekes. Hij moest zijn winst een maand lang geheimhouden. In de video hieronder vertelt hij daar meer over.

Rob Kemps moest winst Slimste Mens maand geheimhouden

02:06