Ga naar de inhoud
Entertainment

Billie Eilish nam als 12-jarige dieetpillen: 'Verhongerde mezelf'

Billie Eilish Beeld © Getty Images

Hoewel Billie Eilish (19) tegenwoordig bekendstaat om het omarmen van haar lichaam, was ze er niet altijd even tevreden over. Aan het tijdschrift 'Vanity Fair' vertelt de zangeres dat ze als 12-jarige wilde afvallen en daarom dieetpillen begon te nemen.

"Dat was echt krankzinnig"

Waarschuwing: dit artikel bevat uitspraken over zelfverminking en eetproblemen.

Billie wordt meestal gespot in wijde kleding, maar vorig jaar kwam daar abrupt een einde aan. De paparazzi legde haar vast in een tanktop en op social media kreeg men er geen genoeg van. Haar figuur werd uitgebreid besproken onder fans en critici. Vanity Fair vroeg haar ernaar en de 'Bad Guy'-zangeres verklaarde waarom dat een lastig moment voor haar vormde. "De reden dat ik mezelf ben gaan verminken is omdat ik niet tevreden was met mijn lichaam", zegt Billie in het interview, doelend op automutilatie, waar ze ook eerder openhartig over was.

Billie
Lees ook:
Billie Eilish brengt in mei zelfgemaakt fotoboek uit

"Ik ben alleen maar wijde kleding gaan dragen omdat ik mijn lichaam niet mooi vond", gaat Billie verder. "Ik ben blij dat die foto's nu naar buiten zijn gekomen en niet drie jaar geleden, want toen had ik een vreselijke relatie met mijn lichaam. Ik at nauwelijks vijf jaar geleden. Ik verhongerde mezelf." Op haar 12e nam ze zelfs pilletjes die afvallen zouden garanderen. "Dat was echt krankzinnig. Ik begon er alleen maar van in mijn bed te plassen. (...) Ik dacht dat ik de enige was die mijn lichaam haatte, maar blijkbaar het hele internet. Dus dat is geweldig", zegt ze cynisch. 

Billies documentaire The World's a Little Blurry is vanaf 26 februari te zien op Apple TV+. In de video hieronder zie je er alles over. 

Billie Eilish geeft bijzonder kijkje in haar leven in nieuwe docu

01:31